PREMIJER KS O BORBI ZA GRAĐANSKA PRAVA

Zašto nam treba Povorka ponosa: Premijer Forto odgovorio na homofobne komentare (pojedinih) političara...

Front25.06.22, 19:30h

Zašto nam treba Povorka ponosa: Premijer Forto odgovorio na homofobne komentare (pojedinih) političara...
Naši građani su sto puta pokazali da su tolerantni. BiH zaslužuje da bude u BiH. U narednim godinama ćemo vidjeti da će tolerancija pobijediti. Ja očekujem velike korake prema EU nakon izbora - poručio je, između ostaloga, premijer Kantona Sarajevo

 

 

 


Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, došao je danas da podržu učesnike Povorke ponosa u borbi za svoja prava.

 


Na novinarsko pitanje da prokomentariše rasprave na društvenim mrežama kao i određene homofobne izjave političara, Forto je kazao kako nije bio na mrežama.


- Iskreno da vam kažem, nisam bio puno na mrežama, bitno je da nema govora mržnje u javnom prostoru. Ovo je protest, ovo je borba za građanska prava, građanska prava se ne mogu gledati kao na švedskom stolu, sva građanska prava za sve ljude u cijeloj BiH. Društva koja su otvorena su društva koja na kraju završe u najbogatijoj zajednici država, a to je EU. Naši građani su sto puta pokazali da su tolerantni. BiH zaslužuje da bude u BiH. U narednim godinama ćemo vidjeti da će tolerancija pobijediti. Ja očekujem velike korake prema EU nakon izbora - poručio je premijer Kantona Sarajevo.


Edin Forto danas nije bio usamljeni političar među učesnicima Povorke, iako su mišljenja na bh. političkoj sceni podijeljena i vrlo oprečna kada je u pitanju ovaj vid borbe za ljudska prava.


A kako je danas bilo u Sarajevu i ko je sve podržao 3. Povorku ponosa gledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još