Uputio saopštenje

Zildžić se oglasio nakon incidenta u KO SDA TK: To je nešto na što sigurno ne mogu biti ponosan...

Front22.06.22, 21:02h

Zildžić se oglasio nakon incidenta u KO SDA TK: To je nešto na što sigurno ne mogu biti ponosan...
Neprimjeren rječnik koji se koristio, uz povišene tenzije koje su prijetile da sukob iz verbalnog preraste u fizički, nisu prizori koje javnost treba dobijati iz političkih stranaka, poručio je Zildžić

 

 

 

U vezi s incidentom na sjednici Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona saopćenjem za javnost oglasio se predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.

 

-Snimak verbalnog sukoba koji se dogodio na sjednici Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona je nešto na što sigurno ne mogu biti ponosan, bez obzira na to što moja uloga u toj situaciji nije problematična i sporna. Neprimjeren rječnik koji se koristio, uz povišene tenzije koje su prijetile da sukob iz verbalnog preraste u fizički, nisu prizori koje javnost treba dobijati iz političkih stranaka. Ali takve situacije su realnost, ne samo u SDA već u svim političkim stranakama, bez izuzetka, navodi Zildžić.

 

Dodaje da je jedina razlika u tome što je ova situacija snimljena. Sličnim zabilježenim sukobima u drugim strankama smo svjedočili u prošlosti.

 

-O tome se treba voditi društvena polemika i razumijem medijsku pažnju koju je snimak izazvao. Ono što teže razumijevam je neadekvatna pažnja javnosti za situaciju u kojoj osoba koja je uhapšena zbog postavljanja uređaja za praćenje na automobil entitetskog ministra industrije Nermina Džindića priznaje da je to uradila po nalogu saradnika entitetskog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, ističe Zildžić.

 

Kako navodi, saznanje da je osoba koja je postavila uređaj za praćenje u prisnim odnosima sa ministrom Čamparom, te da su pri policijskom pretresu kod te osobe pronađeni narkotici i pištolj sa prigušivačem, pokazuje da ovo društvo ima mnogo ozbiljniji problem od verbalnog sukoba dvije osobe na stranačkom sastanku iza zatvorenih vrata.

 

-Odluka ministra Čampare da suspenduje jednog od spomenutih saradnika nakon što je informacija dospjela u javnost je vrlo loš pokušaj skretanja pažnje i prebacivanja odgovornosti na druge. Samo dovođenje ministra unutrašnjih poslova u vezu sa takvim osobama, a naročito priznanje da se takve osobe angažuju za praćenje drugih ministara i ko zna koliko još drugih osoba, dovoljna je za pokretanje javne rasprave koje će najprije rezultirati smjenom ministra, a zatim i istragom koja će utvrditi njegovu krivičnu odgovornost, navodi Zildžić u saopćenju.

 

Podsjeća da se radi o, kako kaže, ministru za kojeg je već ranije utvrđeno da se po njegovim nalozima predaju lažne krivične prijave, protiv kojeg se vodi nekoliko postupaka zbog kršenja zakona, koji predaje izvještaje o radu na dvije stranice i koji uporno odbija odgovoriti na zastupnička pitanja o broju osoba koje je zaposlio u Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, za koje se opravdano sumnja da pišu za internet portal koji se dovodi u vezu sa njim i koji odbija odgovoriti na zastupnička pitanja o načinu korištenja službenog automobila, u kojem na stranačke događaje prevozi stranačkog šefa.

 

-Spreman sam javnosti ponuditi sve odgovore vezane za snimak sukoba, ali sam još više spreman insistirati na rješavanju stvarnih anomalija od kojih boluje naše društvo, a čija je personifikacija upravo ministar Čampara, navodi Zildžić u saopćenju za javnost.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još