Eskalirao sukob zbog kandidatske liste

Potpisao Salko Zildžić: Je li ovaj spisak razlog za fizički obračun u kancelarijama SDA u Tuzli?

Hronika22.06.22, 14:51h

Potpisao Salko Zildžić: Je li ovaj spisak razlog za fizički obračun u kancelarijama SDA u Tuzli?
Prema informacijama portala "Avaza", razlog za nezadovoljstvo u redovima tuzlanske SDA su evidentirani kandidati za izborne liste SDA pred Opće izbore 2. oktobra ove godine

 

 

Na sjednici Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona došlo je prije nekoliko dana do žestokog sukoba između federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića i kantonalnog zastupnika te stranke Smaje Mandžića. 

 

Teži fizički obračun spriječili su članovi Kantonalnog odbora SDA TK koji su uspjeli razdvojiti Zildžića i Mandžića. Videosnimak žestoke rasprave pune uvreda i prijetnji objavljen je i na društvenim mrežama.

 

kandidatska-lista-sda-tk

 

Prema informacijama portala "Avaza", razlog za nezadovoljstvo u redovima tuzlanske SDA su evidentirani kandidati za izborne liste SDA pred Opće izbore 2. oktobra ove godine.

 

Naime, ovu listu je pripremio Salko Zildžić, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla. Na spisku je 17 osoba, a među njima nema imena Smaje Mandžića, zbog čega se vjeruje da je sukob i eskalirao.

 

No, na spisku je i Zildžić i to kao kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije. Spisak je sačinjen 15. juna, a vjeruje se da je do sukoba došlo prije dva dana.

 

Spisak je Zidlžić poslao i Centrali SDA u Sarajevu.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još