Sabina Ćudić mislila da se sastala s Eichhorst?

Von Cramon odgovorila na blamažu Naše stranke: 'Jesmo plavuše, ali politički smo baš različite'

Front22.06.22, 09:37h

Von Cramon odgovorila na blamažu Naše stranke: 'Jesmo plavuše, ali politički smo baš različite'
Iako se o posjeti visoke delegacije govorilo već danima, te su njihova imena prisutna u javnom prostoru, a naročito Tineke Strik i Borisa Mijatovića koji su već bili u posjeti BiH, u Našoj stranci nisu znali s kim se sastala predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić

 

 

Na vijest objavljenoj o blamaži Naše stranke, koja je objavila saopćenje o sastanku predsjednice Glavnog odbora Sabine Ćudić i Angeline Eichhorst, iako je riječ zapravo o europarlamentarki Violi von Cramon, zastupnici Zelenih u Evropskom parlamentu, reagirala je i sama Cramon i poručila da između nje i Eichhorst postoje velike političke razlike. 

 

nasa-stranka-cudic-aichhorst

 

"Pozdrav, Našoj stranci i Sabini Ćudić. I Angelina Eichhorst i ja smo plavuše, ali političke razlike među nama su prilično očite“, poručila je Viola Von Cramon.

 

Iako se o posjeti visoke delegacije govorilo već danima, te su njihova imena prisutna u javnom prostoru, a naročito Tineke Strik i Borisa Mijatovića koji su već bili u posjeti BiH, u Našoj stranci nisu znali s kim se sastala predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić. 

 

Uz Strik i Mijatović u posjeti BiH je i Viola von Cramon, zastupnica Zelenih u Evropskom parlamentu ali su je u Našoj stranci "zamijenili" sa Angelinom Eichhorst, direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove u Evropi koja je više puta bezuspješno pokušavala isposlovati izmjene Izbornog zakona po želji HDZ-a i Dragana Čovića

 

Naime, iz Naše stranke su objavili da se Sabina Ćudić sastala sa Angelinom Eichhorst, evropskom izaslanicom, europarlamentarkom Tineke Strik i Borisom Mijatovićem, članom Bundestaga. Violu von Cramon nisu ni spomenuli.

 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još