VIDEO/ 'Razotkrio narav Hrvata'

Šprajc: Počela je turistička sezona pljačkom turista... Čak i kad prijetimo pištoljem, ne znamo im uzeti novac

Mediji11.06.22, 12:56h

Šprajc: Počela je turistička sezona pljačkom turista... Čak i kad prijetimo pištoljem, ne znamo im uzeti novac
Umjesto oružanih pljački, sve su isplativije pljačke s lažnim lavandinim medom ili još bolje s lažnim uljem od tartufa koje prodaje svaki bolji pljačkaš u Istri. Ali i stare provjerene metode još uvijek pale. U Makarskoj je neki dan zabilježen tečaj eura od 6 kuna i 7 lipa, rekao je Šprajc

 

 

 

"Konačno je počela turistička sezona. Kako je i red - pljačkom turista. Nesvakidašnji pokušaj pljačke dogodio se u samom središtu Splita - kod poznatog kupališta Bačvice dvojica razbojnika pištoljem su zaprijetili skupini stranih turista", komentirao je u svojoj emisiji Stanje nacije Zoran Šprajc.

 

"Pokušali su, ali nisu uspjeli. I u tome je problem hrvatskog turizma. Mi turistima, čak i kad prijetimo pištoljem, ne znamo uzeti novac. Neke procjene govore da bi pametnom turističkom pljačkom od turizma mogli zarađivati i dvostruko više nego sada! Ali očito je problem što naši turistički djelatnici nisu dovoljno dobro obučeni… Ova dvojica ni s pištoljem nisu mogli uzeti novce", kazao je nadalje.

 

Ali, polako i mi napredujemo, komentirao je Šprajc. "Umjesto oružanih pljački, sve su isplativije pljačke s lažnim lavandinim medom ili još bolje s lažnim uljem od tartufa koje prodaje svaki bolji pljačkaš u Istri. Ali i stare provjerene metode još uvijek pale. U Makarskoj je neki dan zabilježen tečaj eura od 6 kuna i 7 lipa", rekao je.

 

Što se tiče turizma, stvarno je dobra vijest da usprkos geopolitičkoj nestabilnosti booking ponovo raste i da bi ovo mogla biti još jedna rekordna turistička sezona.

 

"Primjerice Česi su već najavili pune vlakove turista iz Praga do Rijeke, Zagreba i Splita. Jedini je problem što je riječ o vlakovima HŽ-a pa je neizvjesno hoće li Česi stići na more do kraja sezone. Inače Česi su onaj narod kojem smo se nekada rugali zbog jeftinih sandala i pašteta, a danas su po BDP-u prestigli Italiju", zaključio je Zoran Šprajc u svom prilogu.

 


(Net.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još