IZ DEMOKRATSKE FRONTE NAKON ODLUKE SUDA U STRAZBURU

Još jedan dokaz da su DF i Željko Komšić u pravu: 'Vjetar u leđa pravnoj i političkoj borbi za građansku BiH!'

Front03.06.22, 17:47h

Još jedan dokaz da su DF i Željko Komšić u pravu: 'Vjetar u leđa pravnoj i političkoj borbi za građansku BiH!'
Na ovaj način Evropski sud za ljudska prava je potvrdio da Republika Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a koja se konkretno tiču izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, što Demokratska fronta već godinama ističe, poručuju iz DF-a

 

 

 

 

 

Odluka Evropskog suda za ljudska prava da odbije pokušaj Vlade Republike Hrvatske da se umiješa u sudski spor koji je pred Evropskim sudom za ljudska prava pokrenuo Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predstavlja još jedan dokaz ispravnosti političkih opredjeljenja Demokratske fronte i predsjednika Željka Komšića.


Na ovaj način Evropski sud za ljudska prava je potvrdio da Republika Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a koja se konkretno tiču izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, što Demokratska fronta već godinama ističe.


Osim toga pokazuje se da Republiku Hrvatsku naročito smeta to što dovodimo u pitanje nejednaku vrijednost glasa i to što sukladno presudama Evropskog suda za ljudska prava nastojimo ostvariti jednakost vrijednosti glasa svih građana Bosne i Hercegovine.


Demokratska fronta će putem pravnih i političkih mehanizama nastaviti sa borbom i zalaganjem za građansku državu, borbom koja u interesu države i koja je lišena sitnog politikanstva i jeftinih doskočica.


Demokratska fronta ovim putem pozdravlja aktivnosti prof.dr Zlatana Begića i pravnog tima DF-a, saopćeno je iz ove stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 106

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još