Završena potraga

Dronom pronađen nestali avion, svi putnici poginuli

Hronika30.05.22, 12:00h

Dronom pronađen nestali avion, svi putnici poginuli
Imamo pronalazak - javio je jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Broćanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu, a tome su svjedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača

 

 

Potraga za avionom nestalim kod Slunja je, po svemu sudeći, urodila plodom.

 

Dijelovi zrakoplova koji je jučer nestao na letu iz Splita za Njemačku uočen je dronom na području Bročanca kod Rakovice, rekao je Hini glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin.


Petrin je rekao Hini da je tu informaciju dobio od HGSS-a, piše Index.

 

- Imamo pronalazak - javio je jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Broćanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu, a tome su svjedočili reporteri Jutarnjeg lista koji su na tom terenu s drugom ekipom letača.

 

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije.

 

- Vidim dijelove repa, krila i kabine, rekao je letač koji je našao avion, javlja Jutarnji list.

 

Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski uviđaj. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih – rekao je direktor Civilne zaštite Damir Trut.


Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih – rekao je Trut

 

 

 

(DEPO PORTAL/Foto: Index/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!