Javili se iz Cannesa, centra filmske umjetnosti

Dževdet Tuzlić i Šahin Šišić u akciji: Dali sve od sebe da Večernjakov pečat zablista i u Francuskoj

Mediji28.05.22, 11:31h

Dževdet Tuzlić i  Šahin Šišić u akciji: Dali sve od sebe da Večernjakov pečat zablista i u Francuskoj
Ovaj Pečat je i simbolička podrška za mir u Ukrajini, a realizirana je iz svjetske metropole filma - Cannesa

 

 

Prema izboru Ocjenjivačkog suda Večernjakova pečata i čitatelja koji su glasovali putem društvenih mreža manifestacije, HŠK Zrinjski, svi igrači i stručni stožer proglašeni su Osobama godine..


Proglašenje dobitnika ove i nagrada u brojnim kategorijama za dostignuća u prošloj godini upriličeno je sinoć u zajedničkom televizijskom spektaklu realiziranom u suradnji BHRT-a, HRT-a i ukrajinske televizije.

 

Prethodno je održana emisija "Bila je to 2021.", koja se emitirala iz Cannesa, središta filmske umjetnosti ovih dana, u kojoj je urednik i voditelj Dževdet Tuzlić još jednom upoznao gledatelje sa svim kandidatima.

 

Ovo je prvi put da se cjelokupna emisija za Večernjakov pečat emitirala u drugoj državi, u predivnoj Francuskoj. Vrijedi istaknuti i snimatelja Šahina Šišića koji je pratio Tuzlića u Cannesu i koji je dao sve od sebe da Večernjakov pečat zablista i u Francuskoj.

 

- Druga emisija ususret dodjeli nagrada manifestacije Večernjakov pečat bila je i zadnja prilika da se predstavi 150 kandidata, u utrci za maslinove grančice, odnosno nagradu "Pečat za mir". Ovogodišnja manifestacija simbolička je podrška za mir u Ukrajini, a realizira se iz svjetske metropole filma - Cannesa. Zašto iz Cannesa? Pa ključna zajednička dimenzija obje manifestacije jest da su simbolički, u svim elementima, okrenute podršci naporima uspostave mira u Ukrajini. A i natjecateljska dimenzija. U gradovima BiH, odakle su kandidati za Večernjakove pečate, s nestrpljenjem se očekuje petak, a u Cannesu subota, kada će se obznaniti pobjednici - poručio je uoči dodjele nagrada Dževdet Tuzlić s Azurne obale.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!