ALEKSANDRA PANDUREVIĆ O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA

Dodik laže! On, koji je kršteni kum fenomena preletača, a od NSRS-a napravio buvlju pijacu, sad je protiv toga!

Front24.05.22, 21:08h

Dodik laže! On, koji je kršteni kum fenomena preletača, a od NSRS-a napravio buvlju pijacu, sad je protiv toga!
Zamislite, Milorad Dodik koji je kršteni kum tog fenomena i koji je svoju vlast 2014. upravo zasnovao na preletačima i onda od Narodne skupštine napravio buvlju pijacu, odjednom je protiv tog. Zato što vjerovatno očekuje da će izgubiti izbore i da onda slijedi osipanje u njegovim partijskim redovima - ističe Pandurević

 

 

 


Gošća današnjeg izdanja Rezimea na FTV-u bila je članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević.


Kaže da razumije zašto je Mladen Bosić na jučerašnjoj sjednici Doma naroda bio suzdržan.


- Riječ je o kampanji. Apsurdno je da politička partija koja ima svoje ministre u Savjetu ministara, ima zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, ima člana Predsjedništva, što su sve ljudi nadležni za donošenje budžeta kaže hajde da mi kažemo Savjetu ministara da to uradi. Ta pitanja se rješavaju na Savjetu ministara i u Predsjedništvu BiH. Bojim se da je ta sjednica isključivo poslužila u neke predizborne svrhe, jeftine predstave itd. To je isključivo da se krivica prebaci na nekog drugog, a ja mislim da su jednako krivi i odgovorni svi koji sjede u Svjetu ministara.


Smatra da će izbori biti održani.


- Sasvim sam uvjerena da će Savjet ministara usvojiti budžet, uputiti ga Predsjedništvu i da će ga Predsjedništvo uputiti ka Parlamentu. Pomalo je nepravedno optuživati isključivo gospodina Bevandu da to blokira.


Pandurević navodi da SNSD-u nije u interesu održavanje izbora.


- Jučer je i gospodin Dodik imao jednu zanimljivu izjavu, a to je da je njegov uslov, odnosno da on traži da se u okviru izmjena Izbornog zakona mandati vrate političkim partijama kako bi se zaustavio fenomen preletača. Zamislite, Milorad Dodik koji je kršteni kum tog fenomena i koji je svoju vlast 2014. upravo zasnovao na preletačima i onda od Narodne skupštine napravio buvlju pijacu, odjednom je protiv tog. Zato što vjerovatno očekuje da će izgubiti izbore i da onda slijedi osipanje u njegovim partijskim redovima. Mislim da je to osnovni razlog i njihovog jučerašnjeg glasanja. Vjerovatno se ne raduju izborima, ali isto tako znaju da su izbori neminovnost i od njih se ne može pobjeći. I što ih duže odlažete ishod po onoga ko ih opstruiše će biti sve gori.

 

Kompletan razgovor gledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još