Susret sa šefom belgijske diplomatije

Forto: 'Prva smo vlada koja sluša građane, činimo sve da život u Kantonu Sarajevo bude što bolji'

Front24.05.22, 13:30h

Forto: 'Prva smo vlada koja sluša građane, činimo sve da život u Kantonu Sarajevo bude što bolji'
Premijer Forto je upoznao Sturtewagena sa mjerama i projektima koje Vlada KS realizira u cilju unapređenja kvaliteta života u Kantonu Sarajevo, poput projekata u javnom gradskom prijevozu, naknada za porodilje, borbe protiv korupcije i zaštite okoliša

 

 


 
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sastao se danas sa šefom diplomatskog Ureda Kraljevine Belgije u Bosni i Hercegovini Benjaminom Sturtewagenom.


Ovom prilikom, premijer Forto je upoznao Sturtewagena sa mjerama i projektima koje Vlada KS realizira u cilju unapređenja kvaliteta života u Kantonu Sarajevo, poput projekata u javnom gradskom prijevozu, naknada za porodilje, borbe protiv korupcije i zaštite okoliša.


- Prva smo Vlada koja sluša građane, što pokazujemo kroz projekte u javnom gradskom prijevozu. Već smo nabavili nove trolejbuse, novi tramvaji su naručeni, a u toku je i rekonstrukcija tramvajske pruge. Zaposlene i nezaposlene porodilje imaju naknadu od 1.000 KM, realiziramo projekte za čišći zrak, usvojili smo Strategiju i Akcioni plan za borbu protiv korupcije kojom se uspostavlja novi elektronski sistem i registri za bolju transparentnost i kontrolu rada institucija - obrazložio je prethodno izrečeni stav svom gostu premijer Forto.


Današnji sastanak bila je prilika i da se razgovara i o intenziviranju saradnje, kao i o unapređenju odnosa između BiH i Kraljevine Belgije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!