reagovao na komšićevu tvrdnju

Mehmedović: Ko iz međunarodne zajednice pomaže Čoviću i Dodiku u blokadi izbora? Imenovati!

Front23.05.22, 20:14h

Mehmedović: Ko iz međunarodne zajednice pomaže Čoviću i Dodiku u blokadi izbora? Imenovati!
To neće niko uraditi umjesto nas koji znamo da će odgađanje izbora značiti opet pokretanje pregovora o izbornom zakonu kako bi se ozakonilo tihu legalizaciju budućeg trećeg entiteta Herceg Bosne

 

 

 

Član Predsjedništva Željko Komšić je rekao da postoje odmetnuti predstavnici međunarodne zajednice koji sa HDZ-om rade na tome da se izbori u BiH ne održe i da se na cijelu BiH preslika već isprobani model „Mostara cijelu deceniju bez izbora“. Na to je reagirao državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

 

"Komšić je rekao da se radi o „šačici odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice“ koji rade sa Čovićem i Dodikom na blokadi izbora. Mislim da se mora javno imenovati ponaosob takve „odmetnute“ predstavnike međunarodne zajednice koji lobiraju za odgađanje izbora. To neće niko uraditi umjesto nas koji znamo da će odgađanje izbora značiti opet pokretanje pregovora o izbornom zakonu kako bi se ozakonilo tihu legalizaciju budućeg trećeg entiteta Herceg Bosne. Ne treba robovati diplomatskom rječniku kada je u pitanju neprijateljstvo prema našoj domovini!

 

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još