FOTO/ Zabranjena ljubav

Ispovijest mlade Ukrajinke o kojoj bruji cijeli svijet: 'Žao mi je, ali sama je kriva što je ostala bez muža!'

Lifestyle23.05.22, 12:04h

Ispovijest mlade Ukrajinke o kojoj bruji cijeli svijet: 'Žao mi je, ali sama je kriva što je ostala bez muža!'
Sofija je doletjela u Manchester 4. maja nakon što je tjednima čekala u Berlinu da joj se odobri viza za Ujedinjeno Kraljevstvo

 

 

Izbjeglica iz Ukrajine koja se upustila u romansu sa svojim britanskim 'udomiteljem' dok je boravila u stanu s njegovom porodicom, opovrgnula je da je 'uništavačica porodice'' i optužbe nazvala 'sra***'.

 

Naime, Sofija Karkadim (22) pobjegla je iz Lavova, a Tony Garnett (29), supruga Lorna (28) i njihovo dvoje djece, djevojčice u dobi od tri i šest godina, primili su je u svoj dom u Bradfordu početkom maja.

 

ukrajinka-romansa

 

No Garnett se ubrzo zaljubio u svoju novu gošću i nakon deset dana ostavio je svoju ženu, preselivši se s Ukrajinkom u dom svojih roditelja.

 

Kazao je kako želi s njom provesti ostatak života, a Sofija insistira da nije kriva za raspad braka.

 

'Nikad mi to nije palo na pamet. Svidjela mi se porodica. Provela sam puno vremena s Lornom i pokušala sam joj pomoći. Ali bila je dvolična. Njene stalne sumnje, napetost, to je samo zbližilo mene i Tonyja. Ona je stvorila ovu situaciju tako što je neprestano sugerirala da se nešto događa, a nije. Dakle, za ovo je ona kriva.'

 

Ostavljena Lorna podijelila je svoj bijes nakon što je pustila Ukrajinku u svoj dom i kazala kako joj je srce slomljeno.


Govoreći za britanski The Sun, rekla je kako vjeruje da je Ukrajinka 'od početka bacila oko na Anthonyja, odlučila da ga želi i uzela ga'.

 

'Nije ju briga što je sve razorila. Sve što sam dosad znala okrenulo se naglavačke u roku od dvije sedmice.'

 

'Odlučila sam da je ispravna stvar da nekome dam krov nad glavom i pomognem u očajnoj situaciji i evo kako mi se odužila.'

 

Tony je pak kazao da je Sofija bila prva koja mu se javila na Facebook stranici na kojoj je ponudio smještaj za izbjeglice u okviru Vladinog plana.

 

Karkadim, inače menadžerica u IT kompaniji, doletjela je u Manchester 4. maja nakon što je tjednima čekala u Berlinu da joj se odobri viza za Ujedinjeno Kraljevstvo.

 

sofija-karkadim

 

Garnett je ispričao da su on i njegova gošća brzo uspostavili vezu te da se svidjela i njegovim djevojčicama, dok se Lorni, s kojom je zajedno 10 godina, nije svidjela.

 

S obzirom na to da Garnett zna Slovački, s Ukrajinkom se mogao lako sporazumjeti jer su jezici srodni, no njegova supruga nije razumjela o čemu bi razgovarali.

 

'Brilijantno smo se slagali, ali u to vrijeme ništa više od toga - iako vidim zašto je Lorna počela osjećati ljubomoru i ljutiti se na nju', priznao je Garnett.

 

Kako su dani prolazili, Sofija je krenula s Garnettom u teretanu te su se i fizički zbližili.

 

'Kod kuće sam shvatio da pronalazimo opravdanja da dodirujemo jedno drugo, flertovali smo, ali ništa više od toga se nije dogodilo u toj fazi', rekao je.

 

Kako se par sve više zbližavao, njegova supruga je postala 'vrlo ljubomorna'. Atmosfera je postajala jako loša i Sofija mi je rekla da ne zna može li nastaviti živjeti s nama pod ovim okolnostima', dodao je.

 

Stvari su došle do vrhunca kada se Sofija rasplakala nakon eksplozivne svađe s Lornom nakon čega je rekla da više ne može živjeti u istoj kući.

 

Garnettu je, kaže, tada nešto 'škljocnulo' te je rekao svojoj supruzi: 'Ako ona ide, idem i ja'.

 

Spakirali su kofere i preselili se kod njegovih roditelja, iako kažu da su u potrazi za novim domom.

 

Nakon što je njihova 10-godišnja veza završila u roku od samo deset dana, Tony kaže da se osjeća loše i da Lorna nije kriva.

 

'Žao mi je zbog onoga što Lorna prolazi, to nije bila njena greška. Nikad to nismo namjeravali učiniti, nije bilo planirano i nismo htjeli nikoga povrijediti', zaključio je zaljubljeni Garnett.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još