Zaljubio se

'Dogodi se': Primio Ukrajinku kao izbjeglicu, za deset dana ostavio ženu

Lifestyle21.05.22, 18:38h

'Dogodi se': Primio Ukrajinku kao izbjeglicu, za deset dana ostavio ženu
Tonyjeva bivša partnerica Lorona se zasitila bliske veze koju je stekao sa Sofijom jer bi njih dvoje zajedno išli u teretanu i satima razgovarali na parkingu. Gošći je naredila da ode, a za njom je otišao i Tony

 

 

 

Tony Ganett (29) iz Bradforda napustio je suprugu Loronu (28) nakon što se zaljubio u Sofiju Karkadjim, ukrajinsku izbjeglicu koja je na početku invazije napustila svoj rodni Lavov. Zaštitar se, u želji da pomogne, prijavio na vladin program za pomoć ukrajinskim izbjeglicama, no kada od njih nije dobio odgovor, postao je nestrpljiv te zatražio pomoć na društvenim mrežama.

 

U svoj dom su primili Sofiju, a Tony je nešto više od sedam dana nakon što je stigla stavio tačku na svoj brak i odlučio započeti novi život.

 

- Počelo je s jednostavnom željom da učinim pravu stvar i stavim krov nad glavom nekome u nevolji, muškarcu ili ženi.

 

- Situacija je kulminirala prošle subote kada je Lorona nasrnula na Sofiju, vičući na nju, koristeći se nekim grubim jezikom kojim ju je rasplakala. Rekla je da više ne može ostati pod našim krovom i nešto je u meni škljocnulo. Žao nam je zbog boli koju smo prouzrokovali, ali sa Sofijom imam vezu kakvu nikada prije nisam imao - rekao je za The Sun.

 

Njegova nova partnerica Sofija (22) rekla je da se ''takve stvari događaju''.

 

Tonyjeva bivša partnerica Lorona se zasitila bliske veze koju je stekao sa Sofijom jer bi njih dvoje zajedno išli u teretanu i satima razgovarali na parkingu. Naposljetku je naredila njihovom gostu da ode, ali je bila zapanjena kada je Tony najavio da i on odlazi, a par se smjestio u kuću njegovih roditelja.

 

Sada su zajedno u procesu pronalaska novog doma.

 

Najnoviji podaci pokazuju da je više od 33.000 izbjeglica iz Ukrajine sada u Ujedinjenom Kraljevstvu pod zaštitom različitih porodica. Lesia Vasilenko, ukrajinska zastupnica, sinoć je izjavila da je zabrinuta za izbjeglice ukoliko ih domaćini izbace.

 

- Koji je rezervni plan britanske vlade? Gdje bi ti ljudi trebali otići? Domaćini nemaju nikakvu pravnu odgovornost za njih.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još