nakon jučerašnjih događaja

Čović: Ne plašim se ničijih sankcija! A ono jučer nije bila blokada jer je riječ o...

Front18.05.22, 17:34h

Čović: Ne plašim se ničijih sankcija! A ono jučer nije bila blokada jer je riječ o...
- Ako je nešto demokratski danas u svijetu onda je to doći u institucije i reći šta mislite i osjećate prema nekom prijedlogu - rekao je Čović

 

 

 

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je danas u Tuzli da se ne plaši ničijih sankcija i da je to za njega davno prošlo vrijeme.

 

Tokom posjete odboru HDZ-a BiH Soli u sklopu priprema za predstojeće izbore, Čović je kazao da 2. oktobra očekuje veliku pobjedu HDZ-a i koalicije okupljene oko HNS-a.

 

Istakao je da se djelovanje ministara iz HDZ-a na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH ne može nazivati blokadom jer je riječ o djelovanju državne institucije koja u punom sastavu govori šta misli.

 

- Ako je nešto demokratski danas u svijetu onda je to doći u institucije i reći šta mislite i osjećate prema nekom prijedlogu - rekao je Čović.

 

- Onima izvana koji podržavaju jučerašnji pristup poručio bih da nas ne uče demokratiji na takav način jer smo dovoljno srušili državu slušajući njihovu demokratičnost, a ja želim da ova država opstane i bude evropska - naveo je Čović.

 

Ocijenio je da se jučer vidjelo da oni koji rade na separatizmu i unitarizmu djeluju zajedno na rušenju Bosne i Hercegovine, jer su njihovi jučerašnji potezi najbolji put za to.

 

Čović smatra da je neobično da se oni koji se bune zbog jučerašnjih događaja nisu bunili što 18 mjeseci nema budžeta institucija BiH.

 

Po njemu je najbolje rješenje odmah usvojiti budžet institucija BiH kako ovo ne bi uopšte bila tema.

 

 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 113

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još