Mora se uporediti DNK

Nenad Periš nakon pronalaska tijela: Po odjeći bi to mogao biti Matej

Hronika18.05.22, 12:25h

Nenad Periš nakon pronalaska tijela: Po odjeći bi to mogao biti Matej
Kako bi se tačno utvrdilo da li je riječ o Mateju Perišu, DNK-a nađenog mladića uporediće se sa DNK-a Nenada Periša, oca mladog Splićanina

 

 

 

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

 

"Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš za Telegraf.

 

Kako Telegraf.rs saznaje, kako bi se tačno utvrdilo da li je riječ o Mateju Perišu, DNK-a nađenog mladića uporediće se sa DNK-a Nenada Periša, oca mladog Splićanina.

 

Podsjećamo, tijelo mladića su mornari izvukli jutros u 9:30.

 

"Tijelo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli u MUP-u, u pitanju je tijelo NN muške osobe, a uviđaj je u toku. Naknadno će se utvrditi indentitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš", piše u saoštenju MUP-a.

 

Podsjećamo, Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik". Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!