ne mogu se bogatiti korumpirani političari

Ambasada SAD: Bosni i Hercegovini je očajnički potrebna reforma javnih nabavki. Parlamentarna skupština BiH bi trebala...

Front14.05.22, 19:57h

Ambasada SAD: Bosni i Hercegovini je očajnički potrebna reforma javnih nabavki. Parlamentarna skupština BiH bi trebala...
Javni novac se mora koristiti za dobrobit građana, a ne za bogaćenje korumpiranih političara i javnih funkcionera”, saopćili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH

 

 

 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH oglasila se povodom reformi koje očekuju državu te su napomenuli kako se velika pažnja mora posvetiti reformi javnih nabavki.


 

Između ostalog, iz Ambasade SAD-a su naveli kako Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine mora usvojiti nacrt zakona koji je usklađen s međunarodnim pravilima.

 

Bosni i Hercegovini je očajnički potrebna reforma javnih nabavki. Parlamentarna skupština BiH bi trebala učiniti pravu stvar i usvojiti dugo odlagani nacrt zakona usklađen s međunarodnim standardima i koji će donijeti više transparentnosti u proces javnih nabavki”, pojasnili su iz Ambasade SAD-a.


Također, naveli su kako se novac ne može koristiti za bogaćenje korumpiranih političara.

 

Javni novac se mora koristiti za dobrobit građana, a ne za bogaćenje korumpiranih političara i javnih funkcionera”, saopćili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još