Izašli u susret željama posjetilaca

Prvi put na zaštićenim područjima 1. maja dozvoljeno roštiljanje, ali uz jedan uslov... Evo kakvo vrijeme najavljuju meterolozi!

Lifestyle29.04.22, 12:06h

Prvi put na zaštićenim područjima 1. maja dozvoljeno roštiljanje, ali uz jedan uslov... Evo kakvo vrijeme najavljuju meterolozi!
Nakon tog dana, roštiljanje će biti strogo zabranjeno na zaštićenim područjima KS, kao i do sada

 

 

 

Tokom predstojećoj prvomajskih praznika očekuje se da će brojni građani Sarajeva ali i turisti iz cijele Bosne i Hercegovine i iz inostranstva posjetiti neka od poznatih sarajevskih izletišta od kojih se većina nalazi u zaštićenim područjima Kantona Sarajevo.

 

Kako su Feni kazali iz KJU za zaštićena prirodna područja za prvomajske praznike pripremaju se kao i svake godine, naglasivši kako su spremni da prime za praznike veliki broj posjetilaca na zaštićena područja.

 

- Ono što razlikuje proslavu 1. maja ove godine u odnosu na prethodne, bit će to što će na zaštićenim područjima KS isključivo 1. maja biti dozvoljeno roštiljanje uz uslov da roštilj bude odignut od zemlje. Izašli smo u susret željama posjetilaca koji žele roštiljati ali samo uz uslov da je omogućeno roštiljanje uz odignuti plamen od zemlje - kazao je Feni stručni saradnik za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić.

 

Naglasio je da će nakon tog dana, roštiljanje biti strogo zabranjeno na zaštićenim područjima KS, kao i do sada.

 

- Svi posjetioci koji žele provesti provomajske praznike u prirodi šetajući ili baveći se nekim drugim rekreativnim aktivnostima mogu to učiniti ako posjete zaštićena područja KS u periodu od 08.00 do 18.00 sati - kazao je Zvizdić.

 

Inače, prema prognozama meteorologa za prvomajske praznike očekuje se nestabilno vrijeme. U nedjelju, 1. maja, u Bosni i Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti pljuskove i slabu grmljavinu. Bez padavina na jugu. U ponedjeljak, 2. maja u BiH se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još