OD 30. MARTA NOVI OBRAČUN

Šta njih briga za poskupljenja, oni ih neće ni osjetiti: Vlast u BiH opet sebi povećala plate!

Front22.04.22, 13:34h

Šta njih briga za poskupljenja, oni ih neće ni osjetiti: Vlast u BiH opet sebi povećala plate!
Mi ćemo sada predložiti smanjenje koeficijenta za nas parlamentarce, kao i za ministre i njihove savjetnike jer ovo što oni rade je pljačka građana - navodi se u saioštenju Naše stranke

 

 

 


Vijeće ministara BiH 30. marta povećalo je osnovicu za obračun plata zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine. Osim zaposlenicima, do povećanja plata će doći i parlamentarcima, ministrima i savjetnicima nakon usvajanja budžeta za 2022. godinu. U Našoj stranci protive se ovoj odluci.

 


- Vladajuća koalicija je pod izgovorom da povećava plate zaposlenicima u državnim institucijama, povećala plate i političarima. Mi smo se tome usprotivili na sjednici Predstavničkog doma kada smo rekli da ćemo podržati povećanje plata samo državnim službenicima a ne parlamentarcima, ministrima i savjetnicima čije su plate svakako previsoke.


Mi ćemo sada predložiti smanjenje koeficijenta za nas parlamentarce, kao i za ministre i njihove savjetnike jer ovo što oni rade je pljačka građana.


Predstavnici vlasti žele proći kroz poskupljenja neosjetno, dok građani grcaju u dugovima. Sigurno im je jasno da od oktobra više neće biti vlast pa se trude da u ovoj posljednjoj godini mandata uzmu što više od građana. Trudit ćemo se da im osujetimo plan. Ako ne uspijemo sada, sigurno ćemo im u oktobru smanjiti plate - poručuju iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još