OGLASILA SE MINISTRICA TURKOVIĆ

Apsolutno su netačne i lažne tvrdnje da opstruiram bilo kakav projekat! Aerodrom u Trebinju nije sporan, ali pod ovim uvjetima...

Front02.04.22, 16:43h

Apsolutno su netačne i lažne tvrdnje da opstruiram bilo kakav projekat! Aerodrom u Trebinju nije sporan, ali pod ovim uvjetima...
Aerodrom u Trebinju, ili bilo koji drugi za koji postoji potreba, isplativost i osnova te podrška građana, nadležnih institucija i svih relevantnih faktora, ako je u skladu sa zakonom i svim pozitivnim propisima, nikada neće niti je bio sporan - naglašava ministrica Turković

 

 

 

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila se na Facebooku povodom tvrdnji iznesenih u pojedinim medijima da ona opstruira projekat "Izgradnja aerodroma Trebinje", poručivši da su te tvrdnje apsolutno netačne i lažne.


Tim povodom ministrica Turković navodi:


- Apsolutno su netačne i lažne tvrdnje iznesene u pojedinim medijima da opstruiram bilo kakav projekt!
Naprotiv, svi projekti u interesu građana i države BiH, a koji se realiziraju u skladu sa zakonom, imat će i imaju moju podršku gdje god da se na teritoriji BiH realiziraju.


Oni koji misle da mogu zaobići zakone i procedure, državne institucije i njihove nadležnosti su ti koji usporavaju, blokiraju i opstruiraju projekte.


Apsurdno je da oni koji su mjesecima blokirali rad države i Vijeća ministara, stotine važnih odluka, budžet i još mnogo drugih, sada optužuju nekoga za, tobožnje, opstrukcije.


Obzirom da se nastavljaju plasirati dezinformacije u vezi sa projektom Aerodroma u Trebinju ponavljam tačnu informaciju koju je objavilo Vijeće ministara BiH:


"Vijeće ministara BiH je na 48. sjednici utvrdilo Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta „Izgradnja aerodroma Trebinje“ između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije.


Predloženim osnovama se utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta „Izgradnja aerodroma Trebinje“, uz poštivanje dobre međunarodne prakse i zakonodavstva dviju država.


Ministarstvo komunikacija i prometa i Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH tehnički će doraditi Prijedlog osnova prije upućivanja Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa."


Aerodrom u Trebinju, ili bilo koji drugi za koji postoji potreba, isplativost i osnova te podrška građana, nadležnih institucija i svih relevantnih faktora, ako je u skladu sa zakonom i svim pozitivnim propisima, nikada neće niti je bio sporan - naglašava ministrica Turković.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još