Nakon dopisa Mate Frankovića Vijeću ministara BiH

Tegeltija: 'Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma'

Front02.04.22, 14:11h

Tegeltija: 'Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma'
Radujem se uspjehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana. Posebno se radujem uspjesima naših susjeda, jer njihov napredak znači napredak i za nas u BiH. Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već za cijelu Republiku Srpsku i BiH, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH

 

 

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zaprimio je pismo gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića koje se odnosi na donošenje Memoranduma između Savjeta ministara i Vlade Srbije kojim se "utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta 'Izgradnja aerodroma Trebinje'", potvrđeno je Srni u Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

 

Na pitanje da prokomentariše pismo Frankovića u kome traži da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju, Tegeltija je rekao da zahvaljuje gradonačelniku Dubrovnika na podsjećanju na potpisani Sporazum prekogranične saradnje između Savjeta ministara i Republike Hrvatske, koji je posebno važan za građane BiH kada je riječ o izgradnji odlagališta radioaktivnog otapada u Trgovskoj gori a koja ni malo ne doprinosi unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da izbor lokacije za odlagalište u najmanju ruku poteže ne samo ekološki značajno pitanje, nego i pitanje ugrožavanja zdravlja građana koji naseljavaju ovu regiju.

 

"Savjet ministara i ja kao predsjedavajući od početka svog mandata opredijeljeni smo da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno sa vladama entiteta radimo na unapređenju privrednog ambijenata oba entiteta, ali i za jačanje regionalne saradnje", istakao je predsjedavajući Tegeltija.

 

On je iskazao spremnost za razgovor sa Vladom Hrvatske i drugim zemljama regiona o svim otvorenim pitanjima koja postoje, kao i o svim oblicima saradnje koja su od značaja za sve građane.

 

"Radujem se uspjehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana. Posebno se radujem uspjesima naših susjeda, jer njihov napredak znači napredak i za nas u BiH. Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već za cijelu Republiku Srpsku i BiH", rekao je Tegeltija.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još