ODGOVOR IZ VLADE FBIH

Nije to Budžet Fadila Novalića, već Federacije! Da sinoć Budžet nije usvojen, Parlament FBiH bi danas bio raspušten!

Front01.04.22, 18:07h

Nije to Budžet Fadila Novalića, već Federacije! Da sinoć Budžet nije usvojen, Parlament FBiH bi danas bio raspušten!
Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje haosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost - saopšteno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću

 

 

 

 

Neistinite su tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja historijski rekordnog Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.


Javnost treba znati da to nije Budžet Fadila Novalića, nego Budžet Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP.


Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH završila je premijerovim izlaganjem Budžeta poslanicima Predstavničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka da li će, kada i u kojem obliku usvojiti Budžet.


Također podsjećamo da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da Predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas.


Ovu priliku koristimo da se u ime penzionera, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika Budžeta Federacije BiH, zahvalimo onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost poslanika i delegata i glasali za Budžet Federacije BiH.


Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje haosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost.


Za sve javno iznesene teške optužbe temeljene na neistini, odgovornost će biti zatražena pravnim putem - saopšteno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!