SDP o sumraku zakonodavne vlasti

Koruptivni desant Fadila Novalića: Optuženi premijer FBiH u sali Parlamenta sramotno nudio novac za podršku budžetu

Front01.04.22, 11:10h

Koruptivni desant Fadila Novalića: Optuženi premijer FBiH u sali Parlamenta sramotno nudio novac za podršku budžetu
Na ovaj način bahati premijer Novalić i SDA samo potvrđuju sav jad i moralnu bijedu korumpirane Vlade, navode iz SDP-a BiH

 

 

 

Jučerašnji dan u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH je predstavljao sumrak zakonodavne vlasti na koju je koruptivni desant izvršio premijer FBiH Fadil Novalić koji već sjedi na optuženičkoj klupi, stoji u jutrošnjem saopćenju SDP-a BiH.

 

- Delegati su u nevjerici gledali i slušali kako se pred njihovim očima, u prisustvu kamera, u sali zakonodavne vlasti nude milioni za podršku budžetu. Nažalost, radi se o premijeru FBiH koji će nakon ovog mandata ostati upamćen po gomilama izrečenih laži i najvećoj koruptivnoj aferi dok su građani bili zaključani u lockdown - saopćeno je iz SDP-a.

 

Kako se dalje navodi u saopćenju, na ovaj način bahati premijer Novalić i SDA samo potvrđuju sav jad i moralnu bijedu korumpirane Vlade.

 

- Jučer su nam još jednom demonstrirali da kad je opstanak na vlasti u pitanju dvojac SDA - HDZ uvijek može računati na SNSD. Nevjerovatno je kako ljudi u SDA ne shvataju da su zajedno sa partnerima u udruženom poduhvatu spašavanja “vojnika Novalića” izvršili još jedno poniženje i udar na državu kakav ranije nismo vidjeli. Dodatni je problem što će za mandata Novalića i njegove Vlade zbog ovakvog ponašanja zemlju napustiti stotine hiljada mladih, a država ostati prva po korupciji u svijetu - stoji u saopćenju.

 

SDP BiH traži od nadležnih institucija da hitno pokrenu postupke u skladu sa svojim nadležnostima, jer je više nego jasno da nakon što su odbijeni amandmani SNSD, ne postoji niti jedan politički razlog da delegati istih podrže budžet.

 

- Pretpostavljamo da su političke razloge ipak nadvisili finansijski, a to bi moralo ispitati nadležno tužilaštvo - saopćeno je.

 

Kako navode iz SDP-a, na našoj političkoj sceni teško nas može još nešto iznenaditi, ali je sada više nego očito da su Demokratska fronta BiH i Socijaldemokrati BiH, kao javno proklamovani borci protiv korupcije, pristali biti federalni priljepak SDA za sramotne postupke.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još