Američki predsjednik na okruglom stolu

Biden najavljuje novi zaokret na ukrajinskom ratištu: Putin je pritjeran uza zid, namjerava koristiti...

Front22.03.22, 08:55h

Biden najavljuje novi zaokret na ukrajinskom ratištu: Putin je pritjeran uza zid, namjerava koristiti...
Nije tačno da Amerikanci imaju hemijsko i biološko oružje raspoređeno u Evropi, tvrdi Biden

 

 

 

Američki predsjednik Joseph Biden je izjavio da postoji jasan znak da ruski predsjednik Vladimir Putin razmatra korištenje biološkog i hemijskog oružja.

 

- Ruske optužbe da Kijev ima biološko i hemijsko oružje lažne su i ilustriraju da ruski predsjednik Vladimir Putin i sam razmišlja da ih upotrijebi u svom ratu protiv Ukrajine, izjavio je Biden, ne nudeći dokaze za ove tvrdnje.

 

Biden je, prema izvještaju Reutersa, na poslovnom okruglom stolu u ponedjeljak rekao:

 

- On (Putin prim. pr.) je pritjeran uza zid i sada iznosi nove lažne informacije, uključujući tvrdnje da mi, Amerikanci, imamo biološko i hemijsko oružje u Evropi, što jednostavno nije istina. Također sugeriše da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje. To je jasan znak da razmišlja o korištenju ovog oružja, izjavio je Biden.

 

On je zapravo ponovio ranije komentare zvaničnika u Washingtonu i zapadnoevropskim zemljama, koji su optužili Rusiju za širenje nedokazane tvrdnje da je Ukrajina imala program biološkog oružja kao mogući uvod u potencijalno pokretanje vlastitih bioloških ili hemijskih napada.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!