Pranje ruku 'umjetnice' je veći problem od 'Konstante'

Je*i se, Nedo Ukraden! Skandalozno glasanje predsjednice žirija - bez trunke srama i sa Cruella de Vil osmijehom...

Showbizz10.03.22, 09:29h

Je*i se, Nedo Ukraden! Skandalozno glasanje predsjednice žirija -  bez trunke srama i sa Cruella de Vil osmijehom...
Kolumnista "Slobodne reči" iz Vranja Dejan Hristov osvrnuo se na aktuelnu polemiku oko plasmana Konstrakte na Evroviziju u Torinu i činjenicu da jedna od članica žirija, Neda Ukraden, istoj nije dala nijedan glas

 

 

 

Izvor: slobodnarec.eu

Piše: Dejan Hristov

 

 

Prvo, znam da se umetnica zove Konstrakta. Naslov se odnosi na njenu takozvanu aroganciju prilikom obraćanja novinarki nakon nastupa… Da sam ja nesnađena voditeljka koja je nepripremljena došla i traži izjavu, i ja bih je iskulirao kao i Konstrakta. Možda pride i prevrnuo očima kao diva.

 

Elem, čitam komentare ovih dana na društvenim mrežama i ne mogu da verujem svojim očima. Kao da vam je Aca Lukas sastavljao tekstove. Ali ne pišem ovo da bih vas ubedio kako niste u pravu, kako je odlična pesma otišla na Evroviziju (u šta ćete se već maja uveriti) i kako je lepo bilo ustati u nedelju sa osećajem da je pravda dostižna i da živiš u normalnoj zemlji.

 

Mene interesuje sledeće: kako se nijedan od vas pasioniranih kritičara nije osvrnuo na skandalozno glasanje jedne druge “umetnice” (da, nju smem da stavim pod navodnike), inače članice žirija, i popljuvao malo njeno krajnje nepošteno glasanje i njeno pranje ruku.

 

A da, verovatno zato što ste se pomirili sa time da živite u prevarantskoj zemlji. Srećom, publika u subotu koja je glasala zajedno sa mnom nije.

 

Dakle, priča “šta bi bilo kad bi bilo” je sledeća. Od petoro članova žirija njih troje su pesmi “In corpore sano” dali 12 poena, jedan je dao 10 poena, a Neda Ukraden šta mislite koliko?

 

Nula, drugarice i drugovi, nula. I to je vrlo lako moglo da odnese prevagu, i da se veče potpuno drugačije završi, samo da se ljudi nisu ujedinili i upregli i svoje bližnje da glasaju za pravog kandidata.

 

Da je kojim slučajem glasanje publike završeno u korist Sare Jo, da se nismo pobunili protiv establišmenta i najezde grandovaca, da nismo bukvalno uzeli stvar u svoje ruke ona i Konstrakta bi onda sa glasovima žirija imale isti broj poena. A možete li da pogodite ko bi onda odlučivao o odlasku na Evroviziju? Pa upravo predsednica stručnog žirija, jedna jedina Neda fuckin’ Ukraden. Mislite li da bi doživela prosvetljenje, i tu nekako prelomila u korist sadašnje pobednice Konstrakte? Bez trunke srama, i sa zlobnim Cruella de Vil osmehom poslala bi je na smetlište Pesme za Evroviziju.

 

I upravo tu leži glavni problem, dame i gospodo. Nije svakako vaš problem zašto umetnici ne uplaćuju socijalno i zdravstveno, kakav je to pobogu satanistički nastup i šta li je umetnik hteo pesmom da kaže.

 

Potpuno je nebitno. Pesma je zarazna, pesma je prava, pesma je pobedila. Pomiri se s tim, Aco Lukase. Ali ono što jeste glavni problem ovog takmičenja je činjenica da je neko svesno, maliciozno i sa predumišljajem ovakvoj pesmi dao nula poena. Jer, to je umetnosti koja mora biti zdrava moglo da nanese konačan udarac. Ako imate situaciju da su se žiri i publika složili ko je pobednik, onda to mora da pod svetla reflektora stavi prevarantski potez predsednice žirija, koja je čak pokušala da relativizuje zločin jednim bednim: “Ja sam malo drugačije promešala karte, da bi bilo zanimljivije.”

 

Da se ja pitam, Neda Ukraden bi nakon ovoga morala javno da se izvini, i da odgovara za ono što je uradila, da bude izopštena i svih daljih takmičenja i da joj se zabrani pojavljivanje na nacionalnoj frekvenciji. Osim na Grandu, to joj ostavljam jer tamo joj je izgleda i mesto.

 

Kvalitet Konstrakte je neosporan, i možete vi da je volite ili ne, ali garantujem da se pola Srbije u nedelju probudilo vrteći rukama u vazduhu i pevušeći “umetnica mora biti zdrava”.

 

Džaba i kvote i kladionice, mišljenja stručnjaka i favorizovanje kiča. Džaba vam korumpirani i nesposobni članovi žirija. Pobedila je vera u nešto lepo, nešto drugačije. Pobedila je Konstrakta jer sam i ja, kao i vi, prvi put u životu uzeo telefon i glasao za pesmu Evrovizije.

 

I da. J*bi se, Nedo Ukraden!

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još