VIDEO/ Predstavnica Srbije na Evroviziji

Kako je Konstrakta i njena pobjednička pjesma Beovizije posvađala ljude na mrežama

Showbizz06.03.22, 17:23h

Kako je Konstrakta i njena pobjednička pjesma Beovizije posvađala ljude na mrežama
Dok se nižu pohvale i čestitke za novog predstavnika Srbije na Eurosongu, nerijetko mogu da se vide i komentari koji nisu baš pohvalni. A onda se od njih napravi cijela diskusija ko je u pravu, a ko ne i tako smo dobili opštu svađu na društvenim mrežama

 

 

 

Srbiju će na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu predstavljati Konstrakta s pjesmom "In corpore sano". Iako su mnogi Saru Jo smatrali za favorita, ako je suditi po trendingu na srpskom YouTubeu, bilo je očigledno da će ipak aktuelna pobjednica i osvojiti ovo mjesto.

 

Inače, danima se na društvenim mrežama "pjevaju" njeni stihovi "umjetnica mora biti zdrava" i "koja je tajna kose Meghan Markle". Dramatičan performans i snažne riječi, osvojile su publiku, što se očigledno vidi i po pobjedi koju je zasluženo odnijela. Ipak, ima i onih koji ne mogu da razumiju ovakvu muziku.

 

 

Pa dok se nižu pohvale i čestitke za novog predstavnika Srbije na Eurosongu, nerijetko mogu da se vide i komentari koji nisu baš pohvalni. A onda se od njih napravi cijela diskusija ko je u pravu, a ko ne i tako smo dobili opštu svađu na društvenim mrežama.

 

"Ja kao narodni umjetnik, ovo ništa ne kontam", "Ovo je najveća neprijatnost za moje uši u posljednje vreme", "O čemu se ovdje radi i zašto nije pobijedila pjesma jer se tamo pjeva?", redali su se komentari.

 

I oni kojima najviše smeta, odnosno koji se ne pronalaze u ovakvoj muzici, obično su akcenat stavili na scenografiju pa nju proglasili lavorušom i ne slažu se sa tim da u Italiji Srbija treba da kaže da od rekvizita donosi lavor i pet peškira.

 

Ipak, više je onih koji su sretni što je upravo Kostranta ta koja je odnijela pobjedu, pa je tako i sa zvaničnog Twitter naloga Eurosonga poslata poruka nakon kraja finala, na kojoj je samo gif Meghan Markle (ličnost koju pjevačica pominje u numeri).

 

 

(Noizz.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još