VIDEO/ Učestvuju u invaziji na Ukrajinu

Rusi snimaju čečenske borce, uzvikuje se 'Allahu ekber': 'Ovo su naša muslimanska braća'

Hronika28.02.22, 19:42h

Rusi snimaju čečenske borce, uzvikuje se 'Allahu ekber': 'Ovo su naša muslimanska braća'
Na snimku se može čuti kako se snimatelj na ruskom jeziku obraća Čečenima sa “muslimanska braća”, na šta jedan od njih, između ostalog, uzvikuje Allahu ekber (Allah je najveći)

 

 

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je snimak vojnika iz ove ruske republike koji učestvuju u invaziji na Ukrajinu.

 

Na snimku se može čuti kako se snimatelj na ruskom jeziku obraća Čečenima sa “muslimanska braća”, na šta jedan od njih, između ostalog, uzvikuje Allahu ekber (Allah je najveći).

 

 

Inače, Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je kako je uništena jedinica Komande snaga Nacionalne garde Čečenske Republike kod Kijeva, a tada je poginuo komandant puka Magomed Tušajev.

 

Navodi se da je tokom akcije Ukrajinaca poginuo general Magomed Tushaev, komandant 141. motorizovanog puka Čečenske nacionalne garde. To je potvrdio i zarobljeni borac iz ove jedinice.

 

Prema izvoru u Ministarstvu odbrane, “Nacionalna garda Ukrajine i specijalna jedinica Alfa obračunavaju sa ostatkom jedinice”.

 

Još jedan video Čečena možete pogledati OVDJE.

 

(N1, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 148

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još