Nakon kratkog prekida 'veze'

Semir Efendić i Asim Sarajlić ponovo u zagrljaju... Konaković: Aferim!

Front15.02.22, 17:27h

Semir Efendić i Asim Sarajlić ponovo u zagrljaju... Konaković: Aferim!
'Možda je nekom iznenađenje čvrsti zagrljaj SBiH na čelu sa novim predsjednikom Semirom Efendićem koji je rekao mnogo toga nakon napuštanja SDA o samoj SDA. Govorio je i o koalicijama, google pamti', napisao je Konaković

 

 

Nakon što je Stranka za BiH na čijem čelu se nalazi Semir Efendić, inače načelnik Općine Novi Grad Sarajevo jučer zajedno sa SDA, DF-om, SD-om te još ponekim preletačem formirala novu većinu u TK, uslijedile su brojne reakcije.

 

Najnegativnije se komentarisao upravo potez Efendića koji je, podsjetimo, napustio SDA nakon što je u eter pustio snimak najveće političko-koruptivne afere nazvane po glavnom akteru “Asim”.

 

Jučer, nakon kratkog prekida “veze” Semir i Asim ponovo u zagrljaju.

 

– Danas zvanično u koaliciji Semir i Asim. Vladu TK prave zajedno. Aferim - prokomentarisao je takvu političku odluku i lider NiP-a Elmedin Konaković.

 

 

On je, također, sinoć na svom Facebook profilu ovo i opširnije prokomentarisao nazvavši SBiH satelitom SDA:

 

– Možda je nekom iznenađenje čvrsti zagrljaj SBiH na čelu sa novim predsjednikom Semirom Efendićem koji je rekao mnogo toga nakon napuštanja SDA o samoj SDA. Govorio je i o koalicijama, google pamti.

 

Danas je sa Asimom zvanično u koaliciji. Napadao mnogo jače NiP i “Trojku” nego samu SDA, al’ mi smo znali zašto to radi. Zna sad i cijela BiH.

 

To je opet stranka satelit SDA koja dotrči na svaki poziv velikog brata. Zbog osnivača SBiH-a mi je žao, al’ surova je politička scena. Političke maske padaju prebrzo - napisao je, između ostalog, Konaković.

 

 
 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još