dosadašnji premijer

Kadrija Hodžić podnio ostavku, pala vlada u Tuzlanskom kantonu

Front14.02.22, 13:00h

Kadrija Hodžić podnio ostavku, pala vlada u Tuzlanskom kantonu
Žarko Vujović, zastupnik SD BiH, ponovo je imenovan za predsjednika Skupštine TK. Dopredsjedavajuća je ostala Lejla Vuković iz SBB-a BiH, a novi dopredsjedavajući je Boris Krešić iz DF-a

 

 

 

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić podnio je ostavku. Prethodno su to učinili predsjednik Skupštine kantona Slađan Ilić i njegova zamjenica Vedrana Pavlović, te je na ovaj način SDP definitivno izgubio vlast.

 

Žarko Vujović, zastupnik SD BiH, ponovo je imenovan za predsjednika Skupštine TK. Dopredsjedavajuća je ostala Lejla Vuković iz SBB-a BiH, a novi dopredsjedavajući je Boris Krešić iz DF-a.

 

Ovako skupštinsko rukovodstvo je bilo na funkciji do januara prošle godine.

 

Većina okupljena oko Stranke demokratske akcije u Skupštini TK i definitivno ima 18 ruku. Pored 9 zastupnika SDA, 3 DF-a, te po dva SD BiH i Stranke za BiH, podršku novoj parlamentarnoj većini pružaju Smajo Mandžić (nezavisni zastupnik) i Jasmina Lugavić (PDA BiH).

 

(Avaz, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još