Iz Centralne banke BiH demantuju Sanjina Sinanovića

Sinanović je davno obznanio podatak o novčanom iznosu. Nedopustivo je da se prebacuje odgovornost na CBBiH!

Biznis Klub03.02.22, 14:19h

Sinanović je davno obznanio podatak o novčanom iznosu. Nedopustivo je da se prebacuje odgovornost na CBBiH!
Ovakvim objavama Sinanović pokušava po ko zna koji put dezavuisati javnost i skrenuti pažnju sa vrlo sporne i problematične aktivnosti s njegove strane, kada je velikom broju medija u BiH učinio dostupnim kompletne presude bez ikakve zaštite ličnih i drugih podatka u istima, uprkos činjenici da je od strane nadležnog Suda postupak bio zatvoren za javnost, piše u demantiju Ureda guvernera CBBiH

 

 

Nakon što je DEPO Portal objavio demanti Sanjina Sinanovića na saopštenje Centralne banke BiH, oglasili su se iz Ureda guvernera CBBiH Senada Softića. Njihov demanti prenosimo u cjelosti:

 

- Obraćamo vam se zahtjevom da objavite demanti Centralne banke Bosne i Hercegovine na tekst objavljen danas, 03.02.2022. godine, na portalu Depo.ba pod naslovom „Sud je potvrdio da sam nezakonito degradiran! CBBiH je isporučila najvrjedniju informaciju kriminalnom miljeu“.

 

Ovakvim paušalnim i netačnim navodima i ukazivanjem na javnu objavu okvirne vrijednosti novca čiji je transport Sinanović svojim ponašanjem ugrozio, a što je konačnom presudom Suda BiH potvrđeno, zapravo se pokušava prebaciti odgovornost na Centralnu banku Bosne i Hercegovine, što je nedopustivo.  

 

Upravo je Sinanović taj koji je već davno ovaj podatak javno obznanio, i to u toku trajanja samog sudskog postupka, putem svog Facebook profila, a zbog čega je uprava CBBiH, samo zbog ove javne objave nekoliko puta kontaktirana od strane medija i javnosti:

 

sanjin-sinanovic-status

 

U svojoj objavi od septembra prošle godine, Sinanović se referira na prvostepenu presudu, koja nije pravosnažna, i koja je velikim dijelom preinačena u korist CBBiH upravo u dijelu koji se odnosi na potvrdu počinjene teže povrede službene dužnosti.

 

To je bio razlog zbog kojeg je CBBiH imala obavezu i odgovornost da potpuno i pravilno obavijesti javnost o suštini donesene presude i činjenici da je drugostepenom presudom  potvrđeno da je Sinanović odgovoran za težu povredu službene dužnosti.

 

Zapravo, ovakvim objavama Sinanović pokušava po ko zna koji put dezavuisati javnost i skrenuti pažnju sa vrlo sporne i problematične aktivnosti s njegove strane, kada je velikom broju medija u BiH učinio dostupnim kompletne presude bez ikakve zaštite ličnih i drugih podatka u istima, uprkos činjenici da je od strane nadležnog Suda postupak bio zatvoren za javnost. Ovakvo postupanje ima obilježja krivičnog djela, zbog čega je CBBiH već pokrenula određene aktivnosti a s ciljem zaštite ljudi, procesa i imovine BIH - stoji u demantiju iz Ureda guvernera Centralne banke BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook