Sanjin Sinanović demantuje Centralnu banku BiH i tvrdi

'Sud je potvrdio da sam nezakonito degradiran! CBBiH je isporučila najvrjedniju informaciju kriminalnom miljeu'

Hronika03.02.22, 10:09h

'Sud je potvrdio da sam nezakonito degradiran! CBBiH je isporučila najvrjedniju informaciju kriminalnom miljeu'
Drugostepeno vijeće Suda BiH, donijelo je presudu, u vezi sa mojim tužbenim zahtjevom protiv tužene - CBBiH, gdje je potvrđeno kako sam nezakonito degradiran po osnovu naknadno prihvaćene žalbe guvernera CBBiH, te je presuđeno da me se vrati na radno mjesto, nadoknade razlike plata i troškovi postupka, stoji u demantiju Sanjina Sinanovića

 

 

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) prošle sedmice je objavila da je, u vezi s disciplinskim postupcima koje je vodila protiv bivšeg službenika Sanjina Sinanovića, potvrđeno da je Sinanović počinio težu povredu službene dužnosti ugrozivši transport novčane pošiljke. Na adresu DEPO Portala stigao je demanti Sanjina Sinanovića koji objavljujemo u cjelosti:

 

- U saopštenju Centralne banke BiH od 27.01.2022.g. nastoji se selektivnim prikazom presude broj: S13P035058 21Gž od 09.12.2021.g., kod javnosti pokušati stvoriti pogrešna percepcija, dezavuisanje i stanje zablude. Drugostepeno vijeće Suda BiH, donijelo je presudu, u vezi sa mojim tužbenim zahtjevom protiv tužene - CBBiH, gdje je potvrđeno kako sam nezakonito degradiran po osnovu naknadno prihvaćene žalbe guvernera CBBiH, te je presuđeno da me se vrati na radno mjesto, nadoknade razlike plata i troškovi postupka. Ovo je ujedno treća pravosnažna sudska presuda, koju je izgubila Centralna banka BiH. U saopštenju CBBiH, na krajnje nepromišljen način, otkriven je novčani iznos (40.000.000 KM) koji se transportuje u vozilima CBBiH, što je ujedno i najtajniji podatak. Na ovaj način je zapravo sama CBBiH ugrozila i komprovitovala sve buduće operacije oko transporta vrijednosnih pošiljki, jer su isporučili najvrjedniju informaciju kriminalnom miljeu u BiH. U ovoj dugogodišnjoj borbi protiv korupcionera jedno sam naučio sa sigurnošću, samo javno objavljivanje činjenica i dokumentacije je zapravo najbolji put u raskrinkavanju istih. Ovdje je čitav sistem zakazao.

 

Protiv mene je u periodu od tri godine podneseno šest disciplinskih postupaka sa deset optužnih tačaka. Zamislite da se disciplinski postupak vodi iz razloga jer ste pisali instituciji BH Ombudsmena, instituciji OHR-a i tadašnjem visokom predstavniku gosp. Valentinu Inzku, jer ste pokušali saznati podatke u skladu sa odredbama Zakona o slobodi pristupa informacijama, ili najapsurdniji disciplinski postupak, jer sam otišao na Sud BiH da svjedočim na zvaničan poziv Suda BiH, ali prilikom izlaska iz objekta Centralne banke BiH, otkucao sam se kao službeni izlaz (kao i sve druge kolege koje su svjedočile), ali ja sam jedini dobio disciplinsku prijavu za težu povredu radne dužnosti. 

 

Po stoti put sam pozvao i pozivam još uvijek, trenutnog (nezakonitog i neustavnog) vršioca dužnosti guvernera Centralne banke BiH gosp. Senada Softića da pristane na javno gostovanje (TV po njegovom izboru) i na javno sučeljavanje o činjenicama i dokazima - stoji u demantiju Sanjina Sinanovića.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!