advokati odustali od žalbe

Najboljeg tenisera svijeta čeka još jedan trošak: Evo koliku će kaznu Đoković morati platiti...

Sport16.01.22, 10:34h

Najboljeg tenisera svijeta čeka još jedan trošak: Evo koliku će kaznu Đoković morati platiti...
Đoković i njegov odvjetnički tim imali su 30 minuta vremena nakon odluke Suda da ulože novu žalbu, ali odlučeno je da se to ne radi i da se odluka prihvati kao konačna

 

 


Osim što neće zaigrati na ovogodišnjem Australian Openu te loviti rekordni 21. Grand Slam naslov, najboljeg tenisera svijeta čeka još jedna "neugodnost".


Naime, Novak Đoković je odlukom suda dužan podmiriti troškove suđenja koji će, navode mediji u Srbiji, iznositi oko 500.000 dolara, što mu, doduše, ne bi trebalo predstavljati veliki problem.


Ali veliki problem će mu predstavljati činjenica što deportacija ujedno sa sobom nosi i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.


Đoković i njegov odvjetnički tim imali su 30 minuta vremena nakon odluke Suda da ulože novu žalbu, ali odlučeno je da se to ne radi i da se ovakva odluka prihvati kao konačna.

 

Nakon svega, Đoković je izjavio da je izuzetno razočaran odlukom suda i da mu sada treba vremena da se odmori i oporavi, te da će se potom oglasiti konkretnije o događajima u Australiji.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još