ČEKAJUĆI KONAČNU ODLUKU

'Namjestili su mu bombu, znao sam da će ovako završiti': Podrška za Đokovića dok proživljava neviđenu dramu u Australiji

Sport14.01.22, 17:23h

'Namjestili su mu bombu, znao sam da će ovako završiti': Podrška za Đokovića dok proživljava neviđenu dramu u Australiji
Nije prvi put da ga tretiraju drukčije od Federera i Nadala. Igrat će druge turnire, nije ovo kraj svijeta - rekao je bivši Đokovićev trener Nikola Pilić

 

 


Dok se čeka konačna odluka, nakon što je Australija ponovno odbila vizu Novaku Đokoviću, hoće li prvi reket svijeta biti i deportovan iz zemlje i oprostiti se od ovogodišnjeg Australien Opena i prije početka, iz teniskih redova Đokoviću stižu riječi podrške.


UKRAJINSKI TENISAČ PODRŽAO ĐOKOVIĆA


- Kažu da su pravila ista za sve, a onda izgube na vlastitom sudu. Potom nađu razlog da mu opet ponište vizu. Koja su to onda pravila na koja su mislili na početku? Oh, zaboravio sam, uskoro su izbori u Australiji. Drži se, Novak - napisao je Ilja Marčenko na Twitteru.


Jedan korisnik ga je pohvalio, a on mu je odgovorio:


- Nisam u Australiji pa ga modu podržati. Ostali tenisači se plaše da bi im zbog toga ukinuli vize.

 

PILIĆ: NAMJESTILI SU MU BOMBU


- Nije mi ovo iznenađenje. Znao sam da će ovako završiti još prvog dana kad su rekli da za to postoji šansa. Ponašaju se prema njemu kao prema kriminalcu. Napravili su kaos, može ih biti sram zbog načina na koji se ponašaju prema čovjeku koji je devet puta osvajao taj turnir. Namjestili su mu bombu i još su ga stavili u azilantski hotel. To je sramota. Nije prvi put da ga tretiraju drukčije od Federera i Nadala. Igrat će druge turnire, nije ovo kraj svijeta - rekao je bivši Đokovićev trener Nikola Pilić.


TROICKI: SRAMOTNO


- Nečuveno je ponašanje ATP-a u cijeloj ovoj situaciji. Njegov broj 1 prolazi najteže trenutke karijere, a Tour ne da ne radi ništa za svog najboljeg čovjeka, nego pri tome i šuti - rekao je bivši srpski tenisač Viktor Troicki i dodao: "Ništa ne razumijem što se događa oko Đokovića, ali znam da bi ga morali pustiti na slobodu i da igra. Njegova jedina želja je igrati Australian Open i ne mogu ni zamisliti kako mu je teško. Međutim, Novak je mentalno jak i ostat će svoj.


AUSTRALCI PROTIV ĐOKOVIĆA


Ankete pokazuju da su Australci većinom protiv Đokovića, o čemu više možete čitati ovdje.


(Index/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!