Poglavar SPC u izolaciji

Dva dana nakon liturgije u Banjaluci: Patrijarh Porfirije pozitivan na koronavirus

Hronika11.01.22, 09:13h

Dva dana nakon liturgije u Banjaluci: Patrijarh Porfirije pozitivan na koronavirus
"Njegova Svetost ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mjere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa suradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano", navodi se u saopćenju

 

 

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije pozitivan je na koronavirus. Kako je saopćeno iz SPC-a, naredne dane će provesti na kućnom liječenju.

 

- Njegova Svetost ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mjere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano - navodi se u priopćenju.

 

Podsjećamo, patrijarh Porfirije je, prije samo dva dana, u nedjelju 9. novembra, predvodio liturgiju u Hramu Hrista spasitelja u Banjaluci povodom obilježavanja neustavnog dana RS i vjerskog praznika svetog Stefana.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još