Raspetljava se klupko

Svjedok iz 'Gotika' otkrio detalje incidenta u noći kad je nestao Matej Periš: 'Sve je bilo gotovo za manje od pet minuta'

Hronika05.01.22, 19:30h

Svjedok iz 'Gotika' otkrio detalje incidenta u noći kad je nestao Matej Periš: 'Sve je bilo gotovo za manje od pet minuta'
Pomjerio sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u obezbjeđenju koji su „iznosili“ bar dvojicu mladića, ispričao je sagovornik portala Nova.rs

 

 

Beograđanin čije je ime poznato redakciji portala Nova.rs, bio je gost u klubu Gotik u Beton Hali u noći kada je u njemu posljednji put viđen Matej Periš (27) iz Splita. On kaže da se sjeća da je izbio manji incident, da je obezbjeđenje reagovalo uobičajno kako reaguje u sličnim situacijama, ali da nije primijetio bilo kakvo nasilje.

 

„Incident kojem sam prisustvovao desio se nakon Cobijevog nastupa, oko sat vremena poslije ponoći. Najprije sam primijetio metež u zadnjem dijelu kluba. Taj dio prostora je djelimično „skriven“, nalazi se neposredno iza bine, u blizini dva velika šanka. Nisam video tuču, ali jesam pometnju koja je izgledala kao „intervencija“ obezbjeđenja, tipična, uostalom, za beogradske klubove. Pomjerio sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u obezbjeđenju koji su „iznosili“ bar dvojicu mladića“, ispričao je sagovornik portala Nova.rs koji je insistirao na anonimnosti.

 

On dodaje da obezbjeđenje nije tuklo te mladiće koje je iznijelo napolje.

 

„Nisam vidio ni da su povrijeđeni, mada su izgledali pijano, ali su im ruke bile „u poluzi“ – onesposobljene tako da ne mogu da zadaju udarac. Sproveli su ih praktično kroz cijeli klub  – u pravcu izlaza. Sve je bilo gotovo za manje od pet minuta. Ne tvrdim da je među njima bio i Matej, ali incident se poklapa sa vremenom njegovog nestanka“, kaže za portal Nova.rs jedan od gostiju „Gotika“.

 

Podsjetimo, o incidentu i sukobu grupe gostiju, danas je govorio i prijatelj nestalog Mateja iz Splita za hrvatske medije. On je rekao da je saznao od drugova koji su bili s Matejem u Beogradu da je sukob izbio najprije među njima i grupe Zadrana koji su bili za susjednim stolom. Čarke su izbile oko računa, najprije sa konobarima, jer su gosti smatrali da im je previše naplaćeno, da bi se potom rasprava povela međusobno između dvije grupe na temu ko je i koliko čega popio. Nakon toga je reagovalo obezbjeđenje koje je nekoliko njih izbacilo iz kluba.

 

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još