Ispitala ga je policija

Otac nestalog Mateja potvrdio da su našli taksistu: Evo šta ga je mladić pitao

Hronika05.01.22, 12:36h

Otac nestalog Mateja potvrdio da su našli taksistu: Evo šta ga je mladić pitao
Kazao im je da je pronađen taksist u čiji je taksi pokušao ući mladić za kojeg se vjeruje da je Matej

 

 

 

Otac nestalog Splićanina Mateja Periša, Nenad, je dao intervju za Jutarnji list. Intervju se vodio jučer oko 19 sati. Kako javlja Jutarnji, kazao im je da je pronađen taksist u čiji je taksi pokušao ući mladić za kojeg se vjeruje da je Matej.

 

“Policija je obavila razgovor s njim i tu nema ništa sporno. “‘Je li slobodno?’, pitao je taksista.

 

Prethodno je primio za kvaku zadnjih vrata, ali kako su stakla bila zatamnjena nije vidio da ima putnike. Potom se nagnuo i kad se uvjerio da su otraga putnici taksist mu je odgovorio:

 

‘Zauzet sam, imam vožnju’”, prepričava Nenad Periš.

 

Predsjednik Saveza autotaxi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić za N1 je komentirao slučaj nestanka Splićanina Mateja Periša. Osvrnuo se na snimku koja je objavljena u medijima, a na kojoj je navodno nestali mladić koji prilazi taxiju.

 

“Znajući kako policija radi, vjerujem da je taksist već ispitan i da ono što je on imao kao saznanja njima i prenio. Policija sklapa mozaik i vrlo brzo će, vjerojatno sutra, izaći sa svim informacijama”, rekao je Bjelić.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još