Predmet 'Rušenje ustavnog poretka'

Dragan Lukač dao izjavu u Tužilaštvu BiH: Evo šta je rekao nakon saslušanja

Front28.12.21, 17:18h

Dragan Lukač dao izjavu u Tužilaštvu BiH: Evo šta je rekao nakon saslušanja
Lukač je kazao da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja

 

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač dao je danas u Tužilaštvu BiH izjavu u svojstvu svjedoka, a u predmetu "Rušenje ustavnog poretka", koji se tiče vraćanja nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

 

Saslušanje je trajalo sat vremena.

 

Lukač je kazao da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

 

- Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti. Uglavnom je sve već poznato javnosti - rekao je Lukač za Srnu nakon jednosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH, prenijeli su mediji.

 

Prethodno je danas i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ispitan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH, te istakao da nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

 

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra je na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

 

Tužilaštvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo napad na ustavni poredak.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još