šarović o pregovorima

Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak, vrijeme je za ofanzivu!

Front02.12.21, 15:40h

Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak, vrijeme je za ofanzivu!
On je kazao da ne vidi razlog za nove sastanke s Palmerom jer je opozicija iz Republike Srpske razjasnila sve stvari i nema otvorenih pitanja

 

 

Bila bi dobra ideja da se u skorom vremenu opozicione stranke iz Parlamentarne skupštine BiH nađu i da pokušamo da se dogovorimo oko minimuma za promjenu tehničkog aspekta izbornog procesa jer su vladajuće SNSD-SDA-HDZ očigledno došle u ćorsokak - istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

„Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak jer je decembar krajnji rok za izmjenu izbornog zakonodavstva. Vrijeme je za ofanzivu da se pravi dogovor za mini paket kojim bi izborni proces bio transparentan i kojim bi se spriječila izborna korupcija. Kod stranaka u vlasti nema te spremnosti ali mi iz opozicije moramo na tome insistirati“ - pojasnio je Šarović.

 

On je kazao da ne vidi razlog za nove sastanke s Palmerom jer je opozicija iz Republike Srpske razjasnila sve stvari i nema otvorenih pitanja.

 

„Palmeru su poznati naši stavovi da tražimo da Republika Srpska bude jedna izborna jedinica, izbor člana Predsjedništva neposredno iz Republike Srpska bez prefiksa i naša želja da ako nije moguće dogovoriti cio paket izmjena Izbornog zakona da se ide s minimalnim paketom a to su tehničke izmjene izbornog procesa“ - zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

 

(Fena/rm)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!