Predsjednik SDP-a Srbije otkrio zašto se odlučio na akciju

Ko je čovjek koji je uništio mural Ratka Mladića: 'To je bila moja civilizacijska dužnost - normalni, ljudski čin'

Front10.11.21, 12:28h

Ko je čovjek koji je uništio mural Ratka Mladića: 'To je bila moja civilizacijska dužnost - normalni, ljudski čin'
Mural sa likom Mladića predstavlja ljagu na obrazu svakog građanina Srbije, bez obzira kom narodu pripadao, koje je vjere ili političke orijentacije. Svi oni koji se trude da brane taj mural čine medvjeđu uslugu svima nama, kaže Žujović

 

 

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je predsjednik Rasim Ljajić, rekao je za Nova.rs da je njegova civilizacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građana. On je rekao da je ispred murala zatekao čovjeka za kog pretpostavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti prijetio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći.

 

Na mural sa likom Ratka Mladića Žujović je bacio kantu bijele boje

 

On je za portal Novar.rs objasnio zašto je to učinio.

 

„Mural sa likom Mladića predstavlja ljagu na obrazu svakog građanina Srbije, bez obzira kom narodu pripadao, koje je vjere ili političke orijentacije. Svi oni koji se trude da brane taj mural čine medvjeđu uslugu svima nama“, objašnjava Žujović, koji ističe da njegov potez predstavlja civilizacijski čin.

 

„Ovo što sam uradio smatram normalnim, ljudskim činom. Pružam podršku svakome ko svojim aktivnostima pokazuje da mu je ipak stalo do borbe za normalno društvo“, kaže on i dodaje da je na licu mjesta zatekao „čuvara“ murala.

 

„Meni su novinari rekli da je on iz Levijatana… Došlo je do verbalnog sukoba, pokušao je da mi se unese u lice. Poslije se pomjerio metar, kako bi telefonirao. Kad sam uradio to što sam uradio, on je rekao je da će me pronaći, da zna ko sam ja.. Nisam mogao da vidim ko je on, jer mu je lice bili gotovo cijelo prekriveno“, rekao je Žujović.

 

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović juče su privedene nakon što su ga gađale jajima. Poslije nekoliko sati puštene su na slobodu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još