Esad Duraković/ Kako to ne vidite, evropska gospodo?!

Sablasno mračan Svet: Nije više riječ o negiranju genocida već o javnom i kolektivnom SLAVLJENJU GENOCIDA


10.11.21, 10:05h

 

 

Potresne slike stizale su jučer iz Beograda. Civiliziran i slobodarski svijet – ako ga još ima – nije mogao sinoć imati miran san zbog tih stravičnih slika stvaranja SRPSKOG SVETA. U jednoj od glavnih ulica Beograda ogroman mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića bio je predmet fašističke opijenosti, omamljenosti, slavljenje genocida; bijaše to i poprište institucijske zaštite tih opijenih promotora genocida, jer – nije više riječ o nepriznavanju ili negiranju genocida već je riječ o javnom i kolektivnom SLAVLJENJU GENOCIDA, i to pod zaštitom institucija sistema.

 

Kako to ne vidite, evropska gospodo?!

 

Dostojne su antičkih tragedija scene u kojima razgoropađeni mladi fašisti (dakle, perspektivni fašisti u ovim okolnostima!) vuku po ulici osijedjelu ženu koja protestira protiv slavljenja murala zločinca dok policija – pazite, ona je institucija Sistema! – posmatra to višestruko, dramatično nasilje. Savršen užas!

 

Historija se ponavlja, jer sve ovo, posebno odnos Evrope prema zbivanjima, neodoljivo podsjeća na odnos prema Hitleru i prema Jevrejima u doba njegova uspona

 

Bijaše to zaista slavljenje genocida, nedvosmislena poruka da se spremaju ponoviti ga, ponavljati ga, sve dok se ne stvori taj već INSTITUCIJSKI projektirani, sablastan i zločinački SRPSKI SVET. Pri tome ne zaboravite da je riječ o genocidu nad Bošnjacima. Historija se ponavlja, jer sve ovo, posebno odnos Evrope prema zbivanjima, neodoljivo podsjeća na odnos prema Hitleru i prema Jevrejima u doba njegova uspona.

 

No, poenta nije ni u tome slavljenju genocida nego u odnosu Evrope i tzv. civiliziranog svijeta prema njemu. U tome odnosu je suština problema.

 

Svijet je mirno posmatrao masakr u Bosni devedesetih godina da bi potom nagradio REPUBLIKOM izvršioce genocida!

 

Zašto se pretvarate da ne vidite, civilizirana svjetska gospodo, da su i danas na vlasti kreatori toga zločina?! Zašto žmurite pred tim okultnim zbivanjima usred Beograda, pred nasrtajem na Crnu Goru, pred rušenjem ustavnog poretka u BiH i pred divljanjem njenih fašista?!

 

Umjesto da na vrijeme obuzdate te sile zla koje već 30 godina rade na stvaranju krvavoga SPSKOG SVETA, vi im podilazite, tapšete ih po ramenu (kao nedavno i Merkelova koja dotle bijaše evropska uzdanica); trčkarate unaokolo tjerajući patriote na dijalog s fašistima, sa zlikovcima koji slave Ratka Mladića i koji već 30 godina na masovnim zločinima zidaju mefistofelsko zdanje SRPSKOGA SVETA?! Sablasno mračan Svet! 

 

Svijet je mirno posmatrao masakr u Bosni devedesetih godina da bi potom nagradio REPUBLIKOM izvršioce genocida!

 

U svemu tome, najviše je stravično, i zloslutno je vaše nelidersko, vaše kukavičko uzmicanje – kao što pred Hitlerom bijaše evropsko...

 

Pa šta je s vama, bjelosvjetska gospodo?! Vi još uvijek možete stati nogom za vrat toj nemani, samo kada biste htjeli!

 

Ona hrabra žena sijede kose u Beogradu postaje metafora našega doba: zajedno s njom, mi svjedočimo vašem saučesništvu, vašem uzmicanju pred razuzdanim silama zla.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook