Optužuju ga za djelovanje protiv RS

Košarac poziva Šarovića da Mektića izbaci iz SDS-a: Nije se usprotivio prijedlozima da BiH ima jednog predsjednika

Front25.10.21, 18:19h

Košarac poziva Šarovića da Mektića izbaci iz SDS-a: Nije se usprotivio prijedlozima da BiH ima jednog predsjednika
Mektić je svojim prisustvom omogućio održavanje sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH i nije se usprotivio prijedlozima amandmana na Ustav BiH poslanika Naše stranke, koji predviđaju izbor jednog predsjednika BiH u parlamentu BiH i parlament BiH bez Doma naroda, čime je dokazao da njime upravljaju Osmica i njegov šef Bakir Izetbegović, rekao je Košarac

 

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da iz SDS-a isključi poslanika te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragana Mektića zbog kršenja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske o djelovanju predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

 

- Pozivam Šarovića da isključi Mektića iz SDS. U suprotnom, biće jasno da SDS u potpunosti stoji iza Mektićevog današnjeg postupanja na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH - rekao je Košarac u izjavi za Srnu, prenose mediji.

 

Prema riječima Košarca, poslanik SDS-a Dragan Mektić danas je svojim učešćem i glasanjem na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH "drastično prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i tako dokazao da nastavlja da igra ulogu poslušnika SDA i šefa Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice".

 

- Mektić je svojim prisustvom omogućio održavanje sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH i nije se usprotivio prijedlozima amandmana na Ustav BiH poslanika Naše stranke, koji predviđaju izbor jednog predsjednika BiH u parlamentu BiH i parlament BiH bez Doma naroda, čime je dokazao da njime upravljaju Osmica i njegov šef Bakir Izetbegović - pojasnio je Košarac.

 

On je pozvao SDS, ali i PDP i DNS, opozicione stranke koje zajedno djeluju u Klubu poslanika ove tri stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, da se izjasne o ovakvom Mektićevom ponašanju i glasanju.

 

- Mektić je i ranije, pod uticajem SDA, imao sličnih ispada, ali ovo je vrhunac njegovog očiglednog djelovanja protiv Republike Srpske i srpskog naroda. Ako ne bude jasne ograde od ovakvih Mektićevih poteza, biće jasno da su SDS, PDP i DNS potpuno zastranile i da na njih ni na koji način ne treba računati u borbi za budućnost Republike Srpske - zaključio je Košarac.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još