FOTO/ Novi detalji o moćnoj sekretarki MUP-a Srbije

Kako je Dijana Hrkalović mijenjala identitet: Nazvala sebe boginjom mafije, a Belivuk je njeno drugo ime istetovirao na grudima

Hronika21.10.21, 08:48h

Kako je Dijana Hrkalović mijenjala identitet: Nazvala sebe boginjom mafije, a Belivuk je njeno drugo ime istetovirao na grudima
Osim imena i prezimena, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije je mijenjala i izgled i mjesto boravišta. Ona je čak nekoliko puta mijenjala neke od ličnih podataka

 

 

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović (34), koja je u petak uhapšena pod sumnjom da je učestvovala u prikrivanju dokaza zločina klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, jedno vrijeme se zvala Nika Rina, pošto je zvanično promijenila ime.

 

Ona je to uradila, kako se sumnja, iz straha za svoj život, odnosno od osvete škaljarskog klana, pošto su Belivuk i Miljković radili za suparnički tabor - “kavčane”. Ime je promijenila nakon odlaska iz policije 19. jula 2019. godine u Opštini Zvezdara gdje je praktično sebi obezbijedila novi indetitet.

 

Hrkalović je sebi dala novo ime po grčkoj boginji pobjede Niki, a prezime je uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena. Inače, Toto Rina, zvani Zvijer, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Cosa nostre i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zvijer.

 

Kombinaciju imena Nika i Rina, mnogi su preveli kao “Boginja Mafije”.

 

Inače, Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, na grudima ima tetovažu Nike, grčke boginje pobjede.

 

belivuk

 

Ovo ime Hrkalović je koristila naredna četiri mjeseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje „staro“ lično ime - Dijana Hrkalović u opštini Voždovac.

 

Ali osim imena i prezimena, bivša državna sekretarka je mijenjala i izgled i mjesto boravišta. Ona je čak nekoliko puta mijenjala neke od ličnih podataka. Na interfonu zgrade gdje je živjela do hapšenja, u ulici Vojvode Stepe u Beogradu, čak nije bilo ni prezimena.

 

Istraga koja se vodi protiv nje utvrdiće da li je to radila iz zabave ili kako bi zavarala pripadnike “škaljarskog klana” jer su svi sumnjali da sarađuje sa kavčanima.

 

- Poznato je da se bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nekoliko nedjelja poslije ubistva Vladimira Popovića, jednog od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu, sklonila u Izrael iz straha za svoju bezbjednost. U Tel Avivu je bila 45 dana, nakon čega se iznenada vratila u Beograd, i to zato što se plašila da bi članovi škaljarskog klana mogli da udare na njenu porodicu. Jedna o teorija zbog kojih je bila u Izraelu jeste da je otišla po skupocjeni lijek - objašnjava Blicov izvor blizak slučaju.

 

Zanimljivo da je u vrijeme tog putovanja ona još uvijek bila na poziciji državne sekretarke MUP-a.

 

Istovremeno, Dijana Hrkalović je, što se izgleda tiče, prešla put od grube djevojke sa ljubičastom kosom, preko blajhane plavuše do dosta nježnijeg stila, ali i napumpanih usana, piše Blic.

 

Dijana Hrkalović se svojim preobražajem šepurila na Instagramu. Ali više nije bila zakopčana do grla i neupadljivo obučena. Sada je bukvalno sve prštalo od boja - žuta, ružičasta, narandžasta... Najčešće u haljini bez rukava ili čak u šorcu i majicama na bretele. U jednom takvom izdanju, jarkožutom, bila je i na proslavi svog 34. rođendana, o čemu je obavijestila svijet putem Instagrama, uslikana sa tortom u obliku srca i buketom bijelih ruža.

 

dijana-hrkalovic

 

I tu nisu sve zanimljivosti o ovoj ženi. Kada je izlazila iz stana, uvijek su je čekala i pratila dvojica, trojica momaka. Ko ih je finasirao još nije poznato, niti zbog čega je sa sobom uvijek vodila obezbjeđenje.

 

Dijana Hrkalović je u petak popodne privedena je zbog osnovane sumnje da je uklanjala dokaze koji su povezivali Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, sa ubistvom karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu. Na saslušanju u Tužilaštvu ona je negirala sve što joj se stavlja na teret. Njoj je određen pritvor do 30 dana. Nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru sa nekoliko žena. Za sada je posjećuju jedino advokati.

 

Hrkalović je rođena 1987. godine u Beogradu. Osnovne i master studije psihologije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a nakon toga upisala doktorske studije psihologije na istom fakultetu. Doktorsku disertaciju odbranila je 2020. godine. Zanimnjivo je to da je Hrkalović sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”, piše Blic.

 

Ko je bio Toto Rina

 

Salvatore Rina (87) poznat i kao Toto Rina bio je jedan od najopasnijih šefova u istoriji sicilijanske mafije, a umro je u zatvorskoj bolnici u Italiji 2007. godine. Rina je bio jedan od najozloglašenijih mafijaša koji je zbog svoje surovosti dobio nadimak "Zvijer". Odgovoran je za najmanje 150 ubistava, a ubijao je čak i djecu. Naručio je otmicu dječaka (13) kako bi spriječio njegovog oca da oda policiji tajne mafije. Dječak je na kraju zadavljen, a njegovo mrtvo tijelo su rastopili u kiselini. Kad su neki od mafijaša odlučili da sarađuju sa pravosuđem i postanu svjedoci, on je za odmazdu naručio ubistvo 11 njihovih rođaka. Kada je postao prvi čovjek mafije, naručio je ubistvo sudije Đovanija Falkonea koji se žestoko borio protiv mafije.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još