Fingiranje saobraćajnih nesreća

Policajcima uhapšenim u akciji 'Kontakt' određen pritvor, iza rešetaka i Mirela Banda

Hronika17.10.21, 15:44h

Policajcima uhapšenim u akciji 'Kontakt' određen pritvor, iza rešetaka i Mirela Banda
Oni su uhapšeni prošle sedmice po nalogu Tužilaštva KS, a zbog sumnje da su pomogali u fingiranju saobraćajnih nesreća. Svi će, kako je potvrđeno, biti suspendirani

 


Sarajevskim policajaca uhapšenim u akciji "Kontakt" Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor, saznaje portal Avaza.

 

Radi se o uhapšenim policajcima Muameru Selimoviću, Smailu Vladaviću. Pritvoren je zatražen i za Mustafu Karšića ali su njemu određene mjere zabrane. Ovu informaciju za Avaz je potvrdila njegova advokatica Dženita Homorac.

 

Za ostale - Jasmina Fetića, Jasmina Mustajbašića i Murafida Jašarevića, zatražene su i određene mjere zabrane.

 

Oni su uhapšeni prošle sedmice po nalogu Tužilaštva KS, a zbog sumnje da su pomogali u fingiranju saobraćajnih nesreća. Svi će, kako je potvrđeno, biti suspendirani.

 

Vladavić i Selimović prebačeni su u KPZ Sarajevo. Pritvorena je i Mirela Banda, supruga Adija Đelkića koji je u bijegu. Ostali osumnjičeni su pod mjerama zabrane.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!