Fingiranje saobraćajnih nesreća

Akcija 'Kontakt': Zadržano 12 osoba od čega šest policajaca. Mehmedbašićevi klijenti pušteni na slobodu

Hronika14.10.21, 08:01h

Akcija 'Kontakt': Zadržano 12 osoba od čega šest policajaca. Mehmedbašićevi klijenti pušteni na slobodu
Nekoliko uhapšenih u akciji "Kontakt" pušteni su na slobodu nakon ispitivanja

 

 

Nakon jučerašnje akcije kodnog naziva "Kontakt" Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a bh. entiteta Republika Srpska ukupno su privedene 34 osobe.  

 

Kako su jutros naveli iz Tužilaštva KS, osumnjičeni su se udružili u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode kako bi naplatili štetu osiguravajućih društava pri čemu su imali pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a KS.

 

- Policija KS privela je 27 osoba, a policija MUP-a RS sedam. Nakon kriminalističke obrade iz službenih prostorija su otpuštene 22 osobe, dok je u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode zadržano njih 12.

 

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela - kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

 

Od 12 zadržanih njih šest su policajci.

 

U međuvremenu za Avaz se javio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji je kazao da su Kerim Pintol i Agan Džaferović te ostali osumnjičeni koje je zastupao ispitani i pušteni na slobodu.

 

Među onima koji su pušteni na slobodu nema šestorice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su također juče uhapšeni zbog pomaganja u fingiranju saobraćajnih nesreća.  

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još