VLADA RS NAKON BURE OKO KISIKA

Krivična prijava protiv Stanivukovića: To je činio iznoseći lažne tvrdnje... Izazvao paniku, strah i neizvjesnost!

Front01.10.21, 18:18h

Krivična prijava protiv Stanivukovića: To je činio iznoseći lažne tvrdnje... Izazvao paniku, strah i neizvjesnost!
U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvjesnost kod stanovništa ovog entiteta

 

 

 

Vlada RS-a uputila je danas banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, saopćeno je iz Vlade RS.


Kako je pojašnjeno u saopštenju, to je učinjeno zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi.


Pozivaju se na član 195 Krivičnog zakonika Republike Srpske - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.


U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvjesnost kod stanovništa ovog entiteta.


"To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC-u Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji RS-a, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnijela nebrojeno života, daje industrijski kisik umjesto medicinskog", navodi se u saopštenju.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!