Direktor UKC-a RS tvrdi

Đajić: Kiseonik je ispravan, Stanivuković je pokazao političku pohlepu. Umjesto da mi da orden, on...

Hronika28.09.21, 15:11h

Đajić: Kiseonik je ispravan, Stanivuković je pokazao političku pohlepu. Umjesto da mi da orden, on...
Ja sam prvi put u životu juče dobio prijavu, nikad me ni jedan pacijent nije tužio, prijavio me gradonačelnik koji treba da mi da orden, rekao je Đajić

 

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) Vlado Đajić tvrdi da je kiseonik koji se koristi za liječenje pacijenata u UKC ispravan, te da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pričom o ovoj temi “pokazao političku pohlepu, ne mareći za posljedice”.

 

Đajić je naveo da je sertifikovana laboratorija uzela uzorke kiseonika koji se koristi za liječenje pacijenata u UKC i da nisu tačni navodi da su u ovu zdravstvenu ustanovu jutros dopremljene nove boce kiseonika.

 

On je istakao da je kiseonik ispravan, te da je njime liječeno hiljade pacijenata.

 

“Sve je svima jasno, osim što je Stanivuković pokazao političku pohlepu i nije mario za posljedice. Ja sam prvi put u životu juče dobio prijavu, nikad me ni jedan pacijent nije tužio, prijavio me gradonačelnik koji treba da mi da orden. Da je načuo za problem, trebao je doći da pomogne, ali otišao je i napravio dramu”, rekao je Đajić.

 

On kaže da su zaposleni i pacijenti u UKC-u “izuzetno nezadovoljni ponašanjem Stanivukovića” i da su, prema njegovim riječima, htjeli da protestvuju ispred Gradske uprave.

 

“Očekujem da uskoro bude završena analiza kiseonika kako bi objavili rezultate. Sramotna je hajka na UKC i njegove zaposlene, jer je riječ o prestižnoj zdravstvenoj ustanovi sa čim su saglasne i kolege iz inostranstva”, rekao je Đajić.

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je jutros referentna laboratorija iz Beograda uzela uzorke kiseonika koji se koristi u medicinske svrhe u Republici Srpskoj, te da bi u toku dana trebalo da budu gotovi nalazi.

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdi da već godinama firma TGT Tehno Gas bez dozvole isporučuje kiseonik UKC-u RS. Kako je naveo, UKC RS za liječenje pacijenata koristi kiseonik koji je registrovan kao tehnički, a ne medicinski, jer TGT Tehno Gas nema dozvolu za uvoz i distribuciju medicinskog kiseonika.

 

(BHRT, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!