MILANOVIĆU, DOSTA JE!

Kakva paljba, udružena diplomatska ofanziva po državnosti BiH! Kome nije jasno kakve su zlokobne prijetnje posrijedi?!

Front22.09.21, 10:26h

Kakva paljba, udružena diplomatska ofanziva po državnosti BiH! Kome nije jasno kakve su zlokobne prijetnje posrijedi?!
Kako snažna, koncentrirana paljba po državnosti BiH! Kome nije jasno da je riječ o očitom svrstavanju?! - upozorava bh. akademik Esad Duraković

 

 

 

 


- U samo nekoliko dana koncentrirano je nekoliko događaja koji se nadnose kao crni oblaci nad BiH. Treba ih pogledati samo kao gotove činjenice, bez elaboracija, da bi se vidjelo kakve su prijetnje posrijedi, smatra bh. akademik Esad Duraković, komentarišući za DEPO Portal najnovija dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu, direktno i indirektno vezana za našu državu.

 
Osvrćući se na poteze novog visokog predstavnika Christiana Schmidta, prof. Duraković navodi:
 

- Schmidt intenzivno komunicira s (onim) Čovićem koji i sada drži segregaciju među školskom djecom, u čijim sudskim procesima volšebno nestaje dokumentacija, koji rijeku u svoje imanje preusmjerava, koji promovira porodični grb itd, i koji sve čini da državu BiH devastira. Gospodin Schmidt u tim kondenzovanim aktivnostima odlazi na noge i Andreju Plenkoviću, čija nenaklonjenost BiH je također poznata.


Nankon svega toga, a u samo nekoliko dana, dolazi i predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, koji drži govor u Skupštini UN-a o tome kako treba preurediti BiH.


- To je nečuvena diplomatska agresija na najvišoj svjetskoj razini, jer o prekrajanju BiH govori na tako znamenitom mjestu predsjednik države koju je međunarodni sud osudio za udruženi zločinacki poduhvat u BiH. Šokantno, zaista. Ali to nije sve: gotovo u istom tome času Schmidt sjedi u studiju Hrvatske televizije umjesto da je u nekoj bosanskoj. Kako snažna, koncentrirana paljba po državnosti BiH! Kome nije jasno da je riječ o očitom svrstavanju?! - upozorava prof. Duraković.


Na kraju ogorčeno zaključuje:


- I ta koncentrirana, udružena diplomatska ofanziva na državnost BiH, u jedva nekoliko dana, užasava ustavne patriote BiH. Zlokobno, zaista!

 

(DEPO PORTA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook