VIDEO/ Sastanak s Edoganom

Milanović: Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, ne znam u čije ime je Komšić u New Yorku

Front22.09.21, 09:03h

Milanović: Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, ne znam u čije ime je Komšić u New Yorku
Kritikovao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića kazavši kako "ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori"

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nakon sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u New Yorku naglasio je kako zvanični Zagreb ima jasan stav prema Bosni i Hercegovini.

 

- Ono što sam naglašavao gospodinu Erdoganu jest da u Hrvatskoj nema baš nikoga ko će se razmetati pričama da će se Mostar i Hercegovina otcijepiti, što čujemo od nekih drugih za neke druge dijelove Bosne i Hercegovine. I to nije pametno i potrebno. U Hrvatskoj niko ne zagovara takvu politiku i takve ishode, niti tako misli - kazao je Milanović na marginama zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

 

Kritikovao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića kazavši kako "ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori".

 

- I da je predstavnik Hrvata jer funkcioniraju kao tri člana, rekao sam da sam ja predsjednik hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza - rekao je Milanović, prenosi Al Jazeera.

 

Na pitanje novinara da li je rekao da je predsjednik Hrvata u BiH, Milanović je nastavio:

 

- U onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statusu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja, da.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 350

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još