Pjevačica na društvenim mrežama

Severina se obratila ženama 'pod burkama i iza zavjesa': Svi 'svjetski frajeri' okrenuli im leđa, ostavili ih na milost i nemilost muške svjetine

Showbizz22.08.21, 19:56h

Severina se obratila ženama 'pod burkama i iza zavjesa': Svi 'svjetski frajeri' okrenuli im leđa, ostavili ih na milost i nemilost muške svjetine
Afganistanske djevojčice i žene napuštene su od svijeta! Pravo na slobodu, obrazovanje i izbor oduzeto im je preko noći. Stjerane su u kuću i obučene u burke. Svi veliki ‘svjetski frajeri’ okrenuli im leđa, ostavili ih na milost i nemilost muške svjetine. I? I nikome ništa, napisala je hrvatska pjevačica

 

Hrvatska pjevačica Severina na svom Instagram profilu objavila je duži tekst u kojem je progovorila o situaciji u kojoj su se našle žene i djevojčice u Afganistanu te je usporedila s teškim situacijama u kojima se nalaze žene u Hrvatskoj.

 

'ŽENE POD BURKAMA i IZA ZAVJESA – OD AFGANISTANA DO HRVATISTANA', nazvala je tekst uz koji je objavila i dvije fotografije. Na jednoj Milan Popović pozira s Aleksandrom, a na drugoj Severina grli Aleksandra koji nosi masku Spidermana jer joj je sud zabranio objavljivati slike sina na društvenim mrežama.

 

- Afganistanske djevojčice i žene napuštene su od svijeta! Pravo na slobodu, obrazovanje i izbor oduzeto im je preko noći. Stjerane su u kuću i obučene u burke. Svi veliki ‘svjetski frajeri’ okrenuli im leđa, ostavili ih na milost i nemilost muške svjetine. I? I nikome ništa. Ne dopustimo da se zaboravi i prihvati! Znam da ne možemo mi puno. Možemo ponavljati, pisati, prozivati i apelirati… - započela je Severina.

 

- A možemo i pomoći nekoj ženi u svojoj sredini. Kako? Tako da ju saslušamo. Pažljivo, tako da ju čujemo. To je, pripremajući svoj istraživački serijal, napravila Jelena Jindra, inače novinarka redakcije kulture HRT-a, vrijedna, iskusna i obrazovana žena. Njezina istraživačka priča, a razgovarala je s više od 40 žena, nije ništa manje jeziva od one s početka priče. Znate li koliko je sakrivenih žena iza zavjesa hrvatskih ‘toplih domova’? Lažno optuživanih, prozivanih, izopačavanih, izvrgavanih raznim teorijama, govorkanjima i podsmijehu. U pozadini svega je jedan krak Bandićeve hobotnice, dobro ustrojene i umrežene organizacije preko koje moćni mužjaci ženama oduzimaju djecu. U tome im pomaže posebno jedna Poliklinika - napisala je Severina i nastavila.

 

- Okrenite se oko sebe, vidite sto se događa vašim komšinicama, prijateljicama, poznanicama, članicama porodice. Ne bježite jer su vam možda naporne, već pomozite ako možete! Makar ih saslušajte…. - zaključila je Severina svoju objavu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

(DEPO PORTA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još