VIDEO/ GENERALNI DIREKTOR POZVAO BH. I REGIONALNE AUTORE

BH Telecom izdvaja novih 18 miliona KM za produkciju domaćih serija: Javni poziv je otvoren, saznajte uvjete...

Mediji17.08.21, 15:55h

BH Telecom izdvaja novih 18 miliona KM za produkciju domaćih serija: Javni poziv je otvoren, saznajte uvjete...
- Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona - izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman

 

 

 

Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na sljedećem linku.  


Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.


- Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona - izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.


Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.


Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:


-    Najbolja dramska serija - TV serija PORODICA
-    Najbolja komedija - TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE
-    Najbolji kreator serije - BOJAN VULETIĆ (PORODICA)
-    Najbolji glumac u TV seriji - BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)
-    Najbolja glumica u TV seriji - JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)
-    Zvijezda u usponu - IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!