Govor Zorana Milanovića na Kninskoj tvrđavi

Vjerujem da će ovu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u BiH, odlikovanja nisu tu da bilo koga ponize!

Front04.08.21, 20:47h

Vjerujem da će ovu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u BiH, odlikovanja nisu tu da bilo koga ponize!
Nadam se da nitko više nikada iz pozicije Republike Hrvatske neće ovakva odlikovanja davati ratnim zapovjednicima, što znači da rata više neće biti. Živjela naša domovina, živjela Hrvatska - poručio je večeras Milanović uoči proslave godišnjice "Oluje"

 

 


Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je govor na Kninskoj tvrđavi povodom prijema generala.


“Ovdje smo večeras i sutra da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Puno je i krvi i teških osjećaja palo za ovo da bi se ovo pretvorilo u likovanje. Ovdje smo da odlikujemo neke najbolje među nama. To nisu odlikovanja da bi bilo koga povrijedio nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta. Ovaj grad bio je i svet i proklet na neki način”, rekao je predsjednik, prenosi N1 Hrvatske


1995. stavljena je točka na i okupaciji Hrvatske, napominje Milanović.


“Oni najodlučniji su izvojevali ovu bitku. Da nije bilo vas, da nije bilo oni koji su vas vodili politički i vojnički, ovoga ne bi bilo. Nitko vam nije rekao da ovo napravite, to ste osmislili i napravili sami. U tome je veličina ove pobjede. Bez specijalne policije, ova cijela akcija i velika organizacija koju ne može osmisliti baš bilo tko ne bi bila moguća i ne bi bila onakva kakva je bilo”, kazao je.


Milanović je još jednom napomenuo kako dodjela odlikovanja nije zamišljena da se ikoga ponizi.


“Vjerujem da će tu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u Bosni i Hercegovini. To nije zamišljeno da se bilo kome stane na nogu. Ovo su važne stvari i ja ću ih stalno naglašavati”, ističe.


“Ne znam što bih više rekao, a da to ne ponavljam sutra. Treba nešto ostaviti sutra. Ovo nije ni logistički jednostavno. Nadam se da nitko više nikada iz pozicije Republike Hrvatske neće ovakva odlikovanja davati ratnim zapovjednicima, što znači da rata više neće biti. Živjela naša domovina, živjela Hrvatska”, zaključio je predsjednik.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još